De här anvisningarna gäller äldre versioner av Google Earth. Få hjälp med nya Google Earth.

Res jorden runt

Använd en joystick eller kortkommandon för att utforska världen i en flygsimulator.

Krav för flygsimulator

Om du vill använda flygsimulatorn behöver du

• Google Earth på en dator med Mac, Windows eller Linux
  • en joystick eller en mus och ett tangentbord.

Starta flygsimulatorn

Du kan öppna flygsimulatorn via menyn eller genom att använda kortkommandon:

• På menyn: klicka eller tryck på Verktyg följt av Starta flygsimulator
  • Windows: tryck på Ctrl+Alt+a
  • Mac: tryck på ⌘+Option+a
Välj plan

Välj vilket flygplan du vill flyga, var du vill starta från och hur du vill styra flygplanet.

Obs! Om du vill byta flygplan, startplats eller styrenhet måste du först avsluta flygsimulatorn.

1. Välj flygplan
    • Om du är ny bakom spakarna använder du SR22 för att lära dig flyga.
    • Om du är van pilot använder du F-16 för att stiga rakt uppåt och fortsätta accelerera.
  2. Välj var du vill starta flygningen från
    • Om du vill starta från din nuvarande plats väljer du Aktuell vy.
    • Om du vill börja från en flygplats väljer du Flygplats och väljer en flygplats på rullgardinsmenyn.
  3. Konfigurera styrenheten för flygningen
    • Datorns joystick (valfritt): Under Joystickstöd markerar du Joystick aktiverat. I handboken till joysticken finns mer detaljerade anvisningar.
    • Datormus: Placera muspekaren mitt på skärmen. Klicka sedan på musknappen en gång.

Flyg planet

Övervaka allt som händer under flygningen på visningspanelen (HUD). Om du behöver hjälp medan du flyger trycker du på Ctrl + h (Windows och Linux).

Head-up-display

Flight simulator display panel

1. Riktning: flygplanets riktning
  2. Hastighet: aktuell hastighet i knop
  3. Bankningsvinkel: vinkel du använder för att sakta vända planet i en ny riktning
  4. Vertikal hastighet: nivåstigning eller -sänkning i fot per minut
  5. Avsluta flygsimulatorsfunktionen: klicka på den här knappen om du vill avsluta flygsimulatorn
  6. Gasreglage: nivå för motoreffekten
  7. Sidoroder: vinkel för planets vertikala axel
  8. Skevroder: planets vinkel vid rollning eller bankning
  9. Höjdroder: vinkel och lyftkraft för planets vingar
  10. Indikatorer för vingklaffar och landningsställ: där vingklaffarna och landningsställ ställs in
  11. Stigningsvinkel: vinkel mellan flygplanets riktning och horisonten i grader
  12. Höjd: hur många fot ovanför havet planet flyger
Flyg med hjälp av en joystick
  1. Taxa ut på startbanan och få upp farten genom att trycka på joysticken.

2. När planet har fått tillräckligt hög hastighet drar du tillbaka joysticken något för att lyfta.
  3. När planet når sin flyghöjd och vingarna nått jämvikt centrerar du joysticken.
  4. Om du vill ändra riktning, korrigera kursen eller banka åt höger eller vänster, flyttar du joysticken i önskad riktning du vill To change direction, make course corrections, or bank left or right, move the joystick in the direction you want to go. Små rörelser fungerar bäst.

Pausa eller återuppta en flygning: tryck på blankstegstangenten om du vill pausa en flygning. Tryck sedan på den igen för att återuppta flygningen.

Flyg med hjälp av en mus och ett tangentbord
  1. Tryck på Page Up-tangenten för att öka farten och taxa ut planet på startbanan.
  2. När planet rör sig flyttar du musen aningen nedåt. När du åker tillräckligt snabbt lyfter planet från marken.
  3. När planet når sin flyghöjd och vingarna nått jämvikt centrerar du musen på skärmen.
  4. Om du vill ändra riktning korrigerar du kursen eller bankar åt höger eller vänster med piltangenterna. Små korrigeringar fungerar bäst.
  5. Om du vill se dig omkring trycker du på piltangenterna+Alt för att vrida bilden långsamt eller +Ctrl om du vill vrida bilden snabbt.

Om du vill lära dig fler tangentbordskontroller för flygning kan du kontrollera kortkommandona.

Avsluta flygsimulatorn

Det finns två sätt att avsluta flygsimulatorn:

• Klicka på Avsluta flygsimulator längst upp till höger på skärmen.
  • Tryck på Ctrl + Alt + a (Windows) eller ⌘+ Option + a (Mac).