Nämä ohjeet koskevat Google Earthin aiempia versioita. Tutustu uuden Google Earthin ohjeisiin.

Lentäminen ympäri maailmaa

Tutki maailmaa lentosimulaattorilla käyttämällä ohjainsauvaa tai pikanäppäimiä.

Lentosimulaattorin vaatimukset

Lentosimulaattorin käyttämiseksi tarvitset

• Google Earthin asennettuna Mac-, Windows- tai Linux-tietokoneeseen
  • ohjaussauvan tai hiiren ja näppäimistön.

Lentosimulaattorin käynnistäminen

Voit avata lentosimulaattorin valikon kautta tai pikanäppäimillä:

• Valikko: Klikkaa Työkalut ja sitten Käynnistä lentosimulaattori
  • Windows: Paina Ctrl + Alt + A
  • Mac: Paina ⌘ + Option + A
Lentokoneen valitseminen

Valitse, millä lentokoneella haluat lentää, mistä haluat aloittaa lentosi ja miten haluat ohjata lentokonettasi.

Huom. Sinun on poistuttava simulaattorista, jos haluat vaihtaa lentokonetta, aloituspaikkaa tai ohjainta.

1. Valitse lentokoneesi
    • Jos olet aloittelija, opettele lentämään SR22-lentokoneella.
    • Jos olet jo taitava lentäjä, istahda suoraan F-16-koneen puikkoihin ja anna mennä.
  2. Valitse lentosi aloituspaikka
    • Voit aloittaa lentosi nykyisestä sijainnistasi valitsemalla Nykyinen näkymä.
    • Jos haluat aloittaa lentokentältä, klikkaa Lentokenttä ja valitse haluamasi vaihtoehto avattavasta luettelosta.
  3. Valitse lennon ohjain
    • Tietokoneen ohjainsauva (valinnainen): Valitse Ohjaussauvatuki-kohdasta Käytä ohjaussauvaa. Katso tarkemmat ohjeet ohjainsauvan käyttöohjeista.
    • Tietokoneen hiiri: Vie hiiren kohdistin näytön keskelle. Klikkaa sitten hiiren painiketta kerran.

Lentokoneella lentäminen

Voit valvoa tapahtumia lennon aikana huomionäytöltä. Voit avata ohjeen lennon aikana painamalla Ctrl + H (Windows ja Linux).

Huomionäyttö

Flight simulator display panel

1. Suunta: Lentokoneen suunta
  2. Nopeus: Tämänhetkinen nopeus solmuina
  3. Kallistuskulma: Kulma, jossa lentokoneesi kääntyy hitaasti uuteen suuntaan
  4. Pystynopeus: Nousun tai laskun nopeus (jalkaa minuutissa)
  5. Sulje lentosimulaattori: Klikkaa tätä painiketta, kun haluat poistua lentosimulaattorista.
  6. Kaasuvipu: Käytössä oleva moottoriteho
  7. Sivuperäsin: Lentokoneen pystyakselin kulma
  8. Siiveke: Lentokoneen kulma, kun rullaat tai kaarrat
  9. Korkeussäädin: Lentokoneen siipien kulma ja korkeus
  10. Laskusiivekkeiden ja laskutelineiden osoittimet: Laskusiivekkeiden ja laskutelineiden asento
  11. Kaltevuuskulma: Lentokoneen suunnan ja horisontin välinen kulma asteina
  12. Korkeus: Lentokorkeus jalkoina merenpinnan tasosta
Lentäminen ohjainsauvalla
  1. Rullaa kiitoradalla ja kiihdytä nopeutta työntämällä ohjainsauvaa eteenpäin.
  2. Kun koneesi liikkuu nopeasti, nouse ilmaan vetämällä ohjainsauvaa hieman taaksepäin.
  3. Kun kone on saavuttanut lentokorkeuden ja sen siivet ovat vaakasuunnassa, keskitä ohjainsauva.
  4. Voit muuttaa suuntaa, tehdä korjauksia lentosuuntaan tai kaartaa vasemmalle tai oikealle liikuttamalla ohjainsauvaa haluamaasi suuntaan. Pienet liikkeet toimivat parhaiten.

Lennon keskeyttäminen ja jatkaminen: Voit keskeyttää lennon painamalla välilyöntiä. Jatka lentoa painamalla välilyöntiä uudelleen.

Lentäminen hiirellä ja näppäimistöllä
  1. Paina Page Up ‑näppäintä, mikä lisää työntövoimaa ja liikuttaa konettasi kiitoradalla.
  2. Kun koneesi liikkuu, siirrä hiirtä hieman taaksepäin. Kun koneen nopeus on riittävä, se nousee ilmaan.
  3. Kun kone on saavuttanut lentokorkeuden ja sen siivet ovat vaakasuunnassa, keskitä hiiri näytön keskelle.
  4. Voit muuttaa suuntaa, tehdä korjauksia lentosuuntaan tai kaartaa oikealle tai vasemmalle nuolinäppäimillä. Pienet korjausliikkeet toimivat parhaiten.
  5. Voit katsella ympärillesi hitaasti painamalla nuolinäppäimiä + Alt-näppäintä tai nopeasti painamalla nuolinäppäimiä + Ctrl-näppäintä.

Katso lisää lennon ohjaustapoja pikanäppäimistä.

Lentosimulaattorin sulkeminen

Lentosimulaattori voidaan sulkea kahdella tavalla:

• Klikkaa näytön oikeasta yläkulmasta Sulje lentosimulaattori
  • Paina Ctrl + Alt + A (Windows) tai ⌘+ Option + A (Mac).