Denne vejledning er til ældre versioner af Google Earth. Få hjælp til det nye Google Earth.

Flyv jorden rundt

Brug et joystick eller tastaturgenveje til at udforske verden i en flysimulator.

Krav vedrørende flysimulatoren

For at kunne bruge flysimulatoren skal du have følgende:

• Google Earth installeret på en Mac eller en computer med Windows eller Linux
  • Et joystick eller en mus og et tastatur

Start flysimulatoren

Du kan åbne flysimulatoren via menuen eller ved at bruge genvejstaster:

• I menuen: Klik eller tryk på Værktøjer og så Start flysimulator
  • Windows: Tryk på Ctrl + Alt + a
  • Mac: Tryk på ⌘ + Option + a
Vælg et fly

Vælg det ønskede fly, og vælg, hvor flyveturen skal starte, og hvordan flyet skal styres.

Bemærk! Du skal afslutte flysimulatoren, før du kan skifte fly, startsted eller konfiguration af styreenheden.

1. Vælg et fly
    • Hvis du er nybegynder som pilot, skal du bruge SR22 til at lære, hvordan man flyver et fly.
    • Hvis du er erfaren pilot, kan du flyve af sted i F-16 med det samme.
  2. Vælg, hvor flyveturen skal starte
    • Hvis du vil starte fra din aktuelle geografiske placering, skal du vælge Aktuel visning.
    • Hvis du vil starte fra en lufthavn, skal du vælge Lufthavn og derefter vælge en lufthavn på rullelisten.
  3. Konfigurer styreenheden
    • Computerjoystick (valgfrit): Markér Joystick aktiveret under "Understøttelse af joystick". Se brugsanvisningen til joysticket for at få nærmere oplysninger.
    • Computermus: Anbring markøren midt på skærmen. Klik derefter én gang på museknappen.

Flyv en tur i flyet

Du kan holde øje med alt, hvad der sker på flyveturen, via din frontrudeprojektion (HUD). Tryk på Ctrl + h (Windows og Linux), hvis du får brug for hjælp under flyveturen.

Frontrundeprojektion (HUD)

Flight simulator display panel

1. Kurs: Den retning, der flyves i
  2. Hastighed: Den aktuelle hastighed i knob
  3. Dreje- og krængningsvinkel: Den vinkel, du bruger, når du langsomt drejer flyet til en ny kurs
  4. Lodret hastighed: Hastigheden, hvormed flyet daler eller stiger angivet i fod pr. sekund.
  5. Afslut flysimulatorfunktionen: Klik på denne knap for at afslutte flysimulatoren
  6. Gasspjæld: Den aktuelt overførte motorkraft
  7. Ror: Vinklen for flyets lodrette akse
  8. Krængror: Flyets krængningsvinkel
  9. Højderor: Flyets vingers vinkel og opdrift
  10. Indikatorer for flaps og landingsstel: Vinkel og indstilling for flyets flaps og landingsstel
  11. Stigningsvinkel: Vinklen mellem horisonten og den retning, der flyves i, angivet i grader
  12. Højde: Den aktuelle højde over havets overflade angivet i fod
Flyv ved brug af et joystick
  1. Tryk joysticket fremad for at øge hastigheden, når du taxier hen ad startbanen.

2. Træk joysticket lidt bagud for at lette, når flyet har fået fart nok på.
  3. Centrér joysticket, når flyet har nået den rette flyvehøjde og vingerne er vandrette.
  4. Flyt joysticket i den ønskede retning for at skifte kurs, foretage kursjusteringer eller dreje/krænge flyet til venstre eller højre. Det er bedst at bruge små bevægelser.

Afbryd eller genoptag en flyvetur: Tryk på mellemrumstasten for at afbryde en flyvetur. Tryk derefter på mellemrumstasten igen for at genoptage flyveturen.

Flyv ved brug af mus og tastatur
  1. Tryk på knappen Page Up for at opnå større fremdrift og taxie flyet hen ad startbanen.
  2. Flyt musemarkøren lidt nedad, når flyet er i bevægelse. Når hastigheden er høj nok, letter flyet.
  3. Centrér musemarkøren på skærmen, når flyet har nået den rette flyvehøjde, og vingerne er vandrette.
  4. Brug piletasterne til at skifte kurs, foretage kursjusteringer eller dreje/krænge flyet til venstre eller højre. Det er bedst at foretage små justeringer.
  5. Tryk på en af piletasterne + Alt for at dreje langsomt eller + Ctrl for at dreje hurtigt, hvis du vil se dig omkring.

Se tastaturgenvejene til andre flyinstrumenter.

Afslut flysimulatoren

Du kan afslutte flysimulatoren på to forskellige måder:

• Klik på Afslut flysimulator øverst til højre på skærmen.
  • Tryk på Ctrl + Alt + a (Windows) eller ⌘ + Option + a (Mac).