De här anvisningarna gäller äldre versioner av Google Earth. Få hjälp med nya Google Earth.

Söka efter platser

Hitta platser eller saker att göra i Google Earth. Du kan söka efter specifika platser eller göra mer allmänna sökningar som:

• Ort, delstat: Buffalo, NY
  • Ort, Land: London, England
  • Gatunamn: Hollywood Blvd, Hollywood, CA
  • Specifik adress: med nummer, gatuadress, ort, delstat, land som 1600 Pennsylvania Ave, Washington, DC, USA
  • Postnummer
  • Longitud, latitud: i decimalformat, 37,7, -122,2 eller grader, minuter och sekunder, 37 25'19.07"N, 122 05'06.24"W
  • Allmänna platser: kaffe i Stockholm

Hitta platser

1. Öppna Google Earth Google Earth.
  2. Välj sökrutan högst upp till vänster och skriv in en plats.
  3. Tryck på Enter eller Retur.
  4. Positionen på kartan zoomas in.

Hitta eller radera sökningar

Du kan när som helst hitta eller radera tidigare sökresultat i Google Earth på en dator.

Hitta tidigare sökresultat

De senaste sökningarna i Google Earth sparas. När du skriver i sökrutan på datorn visas de senaste sökningarna i en lista.

Du kan även gå igenom en lista med tidigare sökningar:

1. Klicka på Historik under Sök på panelen till vänster. Till vänster om Sökhistorik visas en bockmarkering Checkmark.
  2. Om sökhistoriken inte redan visas går du till slutet av raden Och sedan och klickar på Mer Add. En mapp för varje plats du har sökt visas.
  3. Öppna en mapp genom att klicka på Mer Add. En lista med sökresultat visas.
  4. Dubbelklicka på länken för en plats du vill gå tillbaka till. Positionen på kartan zoomas in.

Ta bort tidigare sökresultat

1. Klicka på Historik under Sök på panelen till vänster.
  2. Klicka på Rensa historik längst ned till höger.

Tips! Längst ner vid dina sökresultat finns en knapp för att rensa historik. Om det var ett tag sedan du rensade din historik kan du behöva scrolla ner för att hitta den.