Zoeken naar plaatsen

In Google Earth kunt u zoeken naar plaatsen of dingen om te doen. U kunt zoeken naar specifieke en algemene locaties, zoals:

• Plaats, provincie/staat: Hengelo, OV
  • Plaats, land: Londen, Engeland
  • Straatnaam: P.C. Hooftstraat, Amsterdam
  • Specifiek adres: met huisnummer, straatnaam, plaats, provincie/staat en land, bijvoorbeeld Museumstraat 1, 1071 XX, Amsterdam, Nederland
  • Postcode
  • Longitude, latitude: in decimale indeling (bijvoorbeeld 37.7, -122.2) of in een indeling met graden, minuten en seconden (bijvoorbeeld 37 25'19.07"N, 122 05'06.24"W)
  • Algemene plaatsen: koffie in Amsterdam

Plaatsen bekijken

1. Open Google Earth.

2. Geef in het zoekvak in het linkerdeelvenster een locatie op.
  3. Druk op Enter of Return.
  4. Earth zoomt op de kaart in op de betreffende locatie.

Zoekopdrachten weergeven of verwijderen

U kunt eerdere Google Earth-zoekresultaten altijd op uw computer bekijken of van uw computer verwijderen.

Eerdere zoekresultaten bekijken

Uw meest recente zoekopdrachten worden opgeslagen in Google Earth. Wanneer u gaat typen in het zoekvak krijgt u een lijst met recente zoekopdrachten te zien.

U kunt ook een lijst met eerdere zoekopdrachten bekijken:

1. Klik in het linkerdeelvenster onder 'Zoeken' op Geschiedenis. Naast 'Zoekgeschiedenis' ziet u een vinkje Checkmark.
  2. Als de zoekgeschiedenis nog niet geopend is, klikt u aan het eind van de rij op 'Meer' Add. U ziet een map voor elke plaats waarnaar u heeft gezocht.
  3. Klik op 'Meer' Add om een map te openen. U ziet vervolgens een lijst met zoekresultaten.
  4. Dubbelklik op de link van de plaatsen die u opnieuw wilt bezoeken. Earth zoomt op de kaart in op de betreffende locatie.

Eerdere zoekresultaten verwijderen

1. Klik in het linkerdeelvenster onder 'Zoeken' op Geschiedenis.
  2. Klik rechtsonder op Geschiedenis wissen.

Opmerking: De knop Geschiedenis wissen staat aan het eind van de lijst met uw zoekresultaten. Als het al enige tijd geleden is dat u uw geschiedenis heeft gewist, moet u mogelijk naar beneden scrollen om de knop te zien.