Nämä ohjeet koskevat Google Earthin aiempia versioita. Tutustu uuden Google Earthin ohjeisiin.

Paikkojen hakeminen

Etsi paikkoja tai tekemistä Google Earthista. Voit hakea tarkkoja sijainteja tai yleisiä paikkoja. Esimerkkejä:

• Kaupunki, osavaltio: Buffalo, NY
  • Kaupunki, maa: Lontoo, Englanti
  • Kadun nimi: Hollywood Blvd, Hollywood, Kalifornia
  • Tarkka osoite: Osoitteessa on oltava kadun nimi ja numero, kaupunki, osavaltio ja maa (esim. 1600 Pennsylvania Ave, Washington, DC, Yhdysvallat
  • Postinumero
  • Pituuspiiri, leveyspiiri: Ilmoita nämä desimaalilukuina (37.7, -122.2) tai DMS-muodossa (37 25'19.07"N, 122 05'06.24"W)
  • Yleiset paikat: kahvila Helsingissä

Hae paikkoja

1. Avaa Google EarthGoogle Earth.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Hakukenttä ja kirjoita sijainti.
  3. Paina Enter tai Return.
  4. Earth zoomaa kyseiseen paikkaan kartalla.

Hakujen etsiminen ja poistaminen

Voit milloin tahansa katsoa aiempia Google Earthin hakutuloksia tai poistaa niitä tietokoneeltasi.

Aiempien hakutulosten etsiminen

Google Earth tallentaa viimeisimmät hakusi. Tietokoneella näet viimeisimmät hakusi, kun alat kirjoittaa hakukenttään.

Voit katsoa aiemmat haut myös seuraavasti:

1. Klikkaa vasemmalla olevan paneelin Haku-kohdasta Historia. Hakuhistoria-kohdan vasemmalla puolella näkyy valintamerkki Checkmark.
  2. Jos Hakuhistoria-kohtaa ei näy, siirry rivin loppuun And then klikkaa Lisää Add. Näet kuhunkin hakemaasi paikkaan liittyvän kansion.
  3. Avaa kansio klikkaamalla Lisää Add. Hakutulokset tulevat näkyviin.
  4. Kaksoisklikkaa sen paikan linkkiä, johon haluat palata. Earth zoomaa kyseiseen paikkaan kartalla.

Aiempien hakutulosten poistaminen

1. Klikkaa vasemmalla olevan paneelin Haku-kohdasta Historia.
  2. Klikkaa oikeasta alakulmasta Tyhjennä historia.

Vinkki: Tyhjennä historia ‐painike on hakutulosten alareunassa. Jos et ole tyhjentänyt historiaasi hetkeen, etsi se vierittämällä alas.