Löydä paikkoja ja vaihda näkymää

Google Earthin avulla voit matkustaa ympäri maailmaa ja tutustua uusiin paikkoihin. Näet eksoottisia kaupunkeja, kolmiulotteisia maamerkkejä ja rakennuksia lähietäisyydeltä.

Lue lisää siitä, miten voit nähdä paikkoja lähietäisyydeltä Street View'ssa.

Vinkkejä:

Siirtyminen Google Earthissa

1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Valitse jokin seuraavista:
    • Etsi tiettyä paikkaa: Klikkaa Haku Hae.
    • Siirry paikasta toiseen: Vedä hiirellä.
    • Lähennä ja loitonna: Valitse oikeasta alakulmasta "+" tai "-" tai klikkaa hiiren kakkospainikkeella ja vedä hiirellä.
    • Tutki ympäristöäsi: Pidä Ctrl-painike painettuna ja vedä näyttöä.

Leveys- ja pituusasteruudukon käyttöönotto

Voit ottaa ruudukon käyttöön saadaksesi tietoa maantieteellisistä koordinaateista ja saadaksesi tietää summittaisen sijaintisi maapallolla.

1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmalta Kartan tyyli Map Style.
  3. Laita ruudukko päälle.

Vinkki: Ota ruudukkoviivat käyttöön, niin näet viisi tärkeintä leveyspiiriä (päiväntasaaja, pohjoinen napapiiri, eteläinen napapiiri, kravun kääntöpiiri ja kauriin kääntöpiiri) sekä nollapituuspiirin.

3D-kuvien näyttäminen

3D-rakennusten ja ‑puiden laittaminen päälle tai pois päältä:

1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Kartan tyyli Map Style.
  3. Laita Ota 3D-rakennukset käyttöön päälle tai pois päältä.

Vinkki: Jos poistat 3D-rakennukset käytöstä, Google Earth saattaa näyttää uudempia kuvia ja toimia muutenkin nopeammin.

Näkymän muuttaminen
  • Vaihda ylhäältä alas ‑näkymän ja kiertävän kolmiulotteisen näkymän välillä: Klikkaa oikeasta alakulmasta 3D 3D. Jos käytät jo 3D-näkymää, kuvakkeessa näkyy sen sijaan 2D.
  • Palauta maapallo napapohjoiseen suuntaan: Klikkaa oikeassa alakulmassa olevaa kompassia.
    Vinkki: Kun maapallo ei osoita napapohjoiseen, kompassikuvake tulee näkyviin.
  • Lennä nykyiseen sijaintiisi: Klikkaa oikeasta alakulmasta Oma sijainti Sijainti.
Karttatyylin muuttaminen
  1. Klikkaa yläreunasta Valikko Valikko.
  2. Klikkaa Kartan tyyli Map Style.
  3. Valitse näkymä:
    • Puhdas: Vain kuvia – ei rajoja, nimiä tai teitä.
    • Tutkimus: Kuvia ja suurin osa kiinnostavista paikoista, kuten rajat, nimet ja tiet.
    • Kaikki: Kaikki yllä olevat ja esimerkiksi maamerkit, yritykset ja julkinen liikenne.
    • Muokattu: Valitse, mitkä ominaisuudet haluat nähdä käyttäessäsi Google Earthia.

Hitaasti latautuviin paikkoihin liittyvien ongelmien ratkaisu

Google Earthissa saattaa joskus kestää, ennen kuin paikat tulevat näkyviin. Jos haluat nähdä Earthin kuvat laitteellasi nopeammin, sinun on ehkä muutettava kuvanlaadun asetuksia.

1. Avaa Google Earth tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmassa reunassa Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse haluamasi koko Välimuistin koko ‑kohdasta:
    • Jos haluat kuvien latautuvan nopeammin, suurenna välimuistin kokoa.
      Vinkki: Välimuistin koon suurentaminen on helpompaa uudemmilla laitteilla.
    • Jos tietokoneesi on hidas, voit pienentää välimuistin kokoa, jolloin kuvat latautuvat aiempaa hitaammin.
      Vinkki: Tämä voi saada Google Earthin toimimaan nopeammin.
  4. Klikkaa Tallenna.
Vinkki: Kun odotat paikan latautumista, voit tarkastaa vasemmasta alareunasta, miten suuri osa kuvasta on latautunut.

Lähellä olevat mielenkiintoiset paikat

Minimerkit näyttävät kartalta paikkoja, jotka ovat lähellä ja joista olet ehkä kiinnostunut. Merkit on jaettu muun muassa seuraaviin luokkiin:
Ruoka ja juoma:
Food Wine Bar or pub Cafe
Vähittäiskauppa:
Shopping Grocery
Ulkona sijaitsevat nähtävyydet:
Camping Golf Zoo Park Mountain
Hätäpalvelut:
Pharmacy Medical aid Red Cross Red Crescent Red Shield of David
Julkiset palvelut:
Police School Restroom Post Office Library

Lue lisää minimerkeistä ja siitä, mitä ne tarkoittavat, tarkemmasta kuvauksesta.