De här anvisningarna gäller äldre versioner av Google Earth. Få hjälp med nya Google Earth.

Ändra höjd på platsmärken

Du kan ange mer exakta höjder för dina sparade platser, som kallas platsmärken i Google Earth för datorn. Du kan ändra höjden för ett enda platsmärke eller alla platsmärken i en mapp.

Obs! Mappar kan innehålla platsmärken med olika höjdinställningar. I dessa fall visas mappens höjdinställning som Blandat läge.

Höjdinställningar för platsmärken

• Fäst i marken: Höjden är låst till marknivå. Det går inte att ange en höjd för den här inställningen.
  • Fäst i havsbotten: Höjden är låst till havsbotten. Det går inte att ange en höjd för den här inställningen.
  • Över marken: Höjden anges i förhållande till markhöjden.
  • Över havsbotten: Höjden anges i förhållande till havsbotten.
  • Absolut: Höjden anges i förhållande till havsnivån.

Ändra höjdinställningar

1. Öppna Google Earth.
  2. Högerklicka på platsmärket vars höjd du vill ändra i den vänstra panelen, under Mina platser.
    • Windows, Linux: Klicka på Egenskaper följt av Höjd. Välj en höjdinställning i fönstret Redigera platsmärke/mapp. Du kan till exempel välja Fäst i marken eller Över marken.
    • Mac: Klicka på Visa info följt av Höjd. Välj sedan en höjdinställning.
  3. Du kan ange ett värde i meter i fältet Höjd för alla inställningar utom Fäst i marken.

Jämföra olika höjder: Luta vyn och inaktivera och aktivera terräng.