Nämä ohjeet koskevat Google Earthin aiempia versioita. Tutustu uuden Google Earthin ohjeisiin.

Paikkamerkitsimien korkeuksien muuttaminen

Google Earthin tietokoneversiossa voit valita tarkempia korkeuksia tallentamillesi sijainneille eli paikkamerkitsimille. Voit muuttaa yksittäisen paikkamerkitsimen korkeuksia tai kansion kaikkien paikkamerkitsimien korkeuksia.

Huom. Kansioissa voi olla useita paikkamerkitsimiä, joilla on eri korkeusasetukset. Siinä tapauksessa kansion korkeusasetuksena näkyy "Yhteistilat".

Paikkamerkitsimien korkeusasetukset

• Kiinnitetty maahan: Korkeus on lukittu maanpinnalle. Voit lisätä Korkeus-arvon tälle asetukselle.
  • Kiinnitetty merenpohjaan: Korkeus on lukittu merenpohjaan. Voit lisätä Korkeus-arvon tälle asetukselle.
  • Suhteessa maahan: Korkeus on suhteessa maanpinnan korkeuteen.
  • Suhteessa merenpohjaan: Korkeus on suhteessa merenpohjaan.
  • Absoluuttinen: Korkeus on suhteessa merenpintaan.

Korkeusasetusten muuttaminen

1. Avaa Google Earth.
  2. Klikkaa kakkospainikkeella vasemman paneelin Omat paikat ‑osiosta sitä paikkamerkitsintä, jonka korkeutta haluat muuttaa.
    • Windows, LinuxKlikkaa Ominaisuudet ja sitten Korkeus. Valitse korkeusasetus Muokkaa paikkamerkitsintä/kansiota ‑ikkunasta. Valitse esimerkiksi Kiinnitetty maahan tai Suhteessa maahan.
    • Mac: Klikkaa Näytä tiedot ja sitten Korkeus. Valitse sitten korkeusasetus.
  3. Voit lisätä korkeuden metreinä kaikkiin Korkeus-kenttiin paitsi Kiinnitetty maahan. ja Kiinnitetty merenpohjaan ‑asetusten kenttiin.

Eri korkeuksien vertailu: Kallista näkymää ja laita maanpinta päälle tai pois päältä.