Denne vejledning er til ældre versioner af Google Earth. Få hjælp til det nye Google Earth.

Skift højdeindstilling for stedmarkeringer

Du kan angive mere præcise højdeindstillinger for dine gemte steder, også kaldet stedmarkeringer, i Google Earth på din computer. Du kan vælge at skifte højdeindstilling for en enkelt stedmarkering eller for alle stedmarkeringer i en mappe.

Bemærk! En mappe kan indeholde stedmarkeringer med forskellig højdeindstilling. I så fald vises højdeindstillingen for mappen som "Forskellige indstillinger".

Højdeindstillinger for stedmarkeringer

• Fastgjort til jorden: Højdemålingen fastlåses til jordhøjde. Med denne indstilling kan der ikke angives noget under "Højde".
  • Fastgjort til havbunden: Højdemålingen fastlåses til havbundsniveauet. Med denne indstilling kan der ikke angives noget under "Højde".
  • I forhold til jordhøjde: Højdemålingen er angivet i forhold til jordhøjden.
  • I forhold til havbunden: Højdemålingen er angivet i forhold til havbundsniveauet.
  • Absolut: Højdemålingen er angivet i forhold til havoverfladen.

Skift højdeindstillinger

1. Åbn Google Earth.
  2. Højreklik på den stedmarkering, hvis højde du vil ændre, i panelet til venstre under "Mine steder".
    • Windows/Linux: Klik på Egenskaber og så Højde. Vælg en højdeindstilling i vinduet "Rediger stedmarkering/mappe". Du kan f.eks. vælge Fastgjort til jorden eller I forhold til jorden.
    • Mac: Klik på Hent oplysninger og så Højde. Vælg derefter en højdeindstilling.
  3. Du kan indtaste en værdi i meter i feltet "Højde" for enhver indstilling undtagen Fastgjort til jorden.

Sådan sammenligner du forskellige højdemålinger: Tilpas horisonten, og slå terrænlaget til og fra.