Denne vejledning er til ældre versioner af Google Earth. Få hjælp til det nye Google Earth.

Siden du har forespurt, er ikke tilgjengelig på språket ditt ennå. Du kan velge et annet språk nederst på siden. Eventuelt kan du bruke den innebygde oversettingsfunksjonen i Google Chrome til å oversette en hvilken som helst nettside til det språket du foretrekker.

Opret og administrer stedmarkeringer

Find dine foretrukne steder rundt om i verden, og gem dem som stedmarkeringer.

Markér steder på kortet med stedmarkeringer

1. Åbn Google Earth på din computer.
  2. Naviger til den lokation, du vil gemme.
  3. Klik på Tilføj stedmarkering oven for kortet Add Placemark.
  4. Navngiv stedmarkeringen ud for "Navn" i det nye vindue.
  5. Klik på knappen til højre for feltet "Navn", hvis du vil vælge et andet stedmarkeringsikon.
  6. Hvis du vil gemme den aktuelle visning, skal du klikke på Se og så Aktuel visning af øjebliksbilleder og så OK.

Rediger en stedmarkering

Du kan flytte stedmarkeringer, tilføje flere oplysninger og skifte ikon.

Flyt en stedmarkering

Træk eller rediger stedmarkeringen

1. Åbn Google Earth.
  2. Højreklik på den stedmarkering, du vil flytte, i panelet til venstre under "Mine steder".
    • Windows: Klik på Egenskaber. Der vises et gult, blinkende stedmarkeringsfelt.
    • Mac: I topmenuen skal du klikke på Rediger og så Få oplysninger, eller tryk på ⌘ + i. Der vises et stedmarkeringsfelt.
  3. Træk stedmarkeringen til et nyt sted.
    • Valgfrit: I dialogboksen Rediger stedmarkering kan du redigere andre stedmarkeringsdata såsom beskrivelse, stil og farve.
  4. Klik på OK.

Brug koordinater

Hvis du kender den længde- og breddegrad, du vil flytte stedmarkeringen til, kan du bruge koordinaterne.

1. Åbn Google Earth.
  2. Højreklik på den stedmarkering, du vil flytte, i panelet til venstre under "Mine steder".
  3. Klik på Egenskaber (Windows og Linux) eller Hent info (Mac).
  4. Indtast koordinaterne.

Stedmarkeringen flyttes til de indtastede koordinater.

Sådan indtaster du længde- og breddegrad

Du kan bruge følgende angivelser:

• Decimalgrader (DDD): Angives i koordinaten "grader".
    Eksempel: 49,11675953666N
  • Grader, minutter og sekunder (DMS): Decimalpræcision angives i koordinaten "sekunder".
    Eksempel: 49 7'20,06"N
  • Grader og minutter med decimalsekunder (DMM): Decimalpræcision angives i koordinaten "minutter". Eksempel: 49 7.0055722"N. (Her divideres de 20,06 sekunder ovenfor med 3.600 for at få decimalminutværdien for 20,06 sekunder.)

Adskil koordinater med et mellemrum:

• DMS-eksempel: 37 24 23,3
  • DMM-eksempel: 49 7,0055722

Brug apostrof for minutter og anførselstegn for sekunder:

Eksempel: 49 7'20,06"

Retningsangivelse (nord/syd eller øst/vest):

Brug N, S, Ø eller V til at angive retningen.

Eksempel: N 37 24 23,3 eller 37 24 23,3 N

Brug minustegnet (-) for vestlige eller sydlige positioner: Når du gør det, skal du ikke angive et bogstav.

Eksempel: 37 25 19.07, -122 05 08.40
Bemærk! Brug ikke et plustegn (+) til nordlig/østlig retning.

Breddegrad før længdegrad: Indtast breddegrad før længdegrad, medmindre du bruger en retningsangivelse (N, S, Ø eller V).

Eksempel: 122 05 08,40 V 37 25 19,07 N eller 37 25 19,07, 122 05 08,40

Adskil par med mellemrum, komma eller skråstreg:

• 37,7 N 122,2 V
  • 37,7 N,122,2 W
  • 37,7 N/122,2 V

Skift 3D-visning af en stedmarkering

Du kan skifte vinkel eller retning for visningen over stedmarkeringen. Skift 3D-visning for en mappe for at oprette en ensartet visningsvinkel for samtlige stedmarkeringer i mappen.

1. Åbn Google Earth.
  2. Flyt 3D-fremviseren til den ønskede vinkel.
  3. Højreklik på stedmarkeringen eller mappen i panelet til venstre under "Mine steder", og klik på Øjebliksbillede af visning.

Den aktuelle visning indstilles dermed som visning for den valgte stedmarkering eller mappe.

Nulstil visningen af ​​en stedmarkering

Nulstil visningen af ​​en stedmarkering

1. Åbn Google Earth.
  2. Højreklik på mappen eller ikonet i panelet til venstre under "Mine steder", og vælg Hent info (Mac) eller Egenskaber (Windows).
  3. Klik på Se og så Nulstil.

Visningen opdateres til standardretningen for det valgte element.

Skift ikon for steder og mapper

Hvis du vil organisere mapper, kan du skifte ikon for stedmarkeringer og mapper. Du kan ikke allokere et ikon til en mappe, der indeholder forskellige ting, f.eks. stedmarkeringer og overlejringer.

1. Åbn Google Earth.
  2. Højreklik på den stedmarkering, du vil ændre, i panelet til venstre under "Mine steder". Klik derefter på Egenskaber (Windows og Linux) eller Hent info (Mac).
  3. Klik på stedmarkeringsknappen​SPAN 2​SPAN 2 til højre for feltet "Navn".
  4. Vælg et nyt ikon.

Brug et tilpasset ikon

1. Åbn Google Earth.
  2. Højreklik på den stedmarkering, du vil tilpasse. Klik på Egenskaber (Windows og Linux) eller Hent info (Mac).
  3. Klik på ikonet øverst til højre i vinduet "Rediger stedmarkering" eller "Rediger mappe".
  4. Vælg Tilføj tilpasset ikon.
  5. Tilføj et ikon i feltet ud for "Ikonplacering":
    • Indsæt en filsti eller et billedes webadresse.
    • Klik på Gennemse for at vælge et billede på din computer.

Opret og slet mapper

Du kan bruge mapper til at organisere rejser og andre projekter.

Opret en mappe

1. Åbn Google Earth.
  2. Højreklik i panelet til venstre under "Mine steder".
    Bemærk! Hvis du vil tilføje en undermappe, skal du højreklikke på en allerede oprettet mappe.
  3. Vælg Tilføj og så mappe. Vinduet "Ny mappe" åbnes.
  4. Tilføj mappeoplysninger, der skal gælde for samtlige stedmarkeringer og undermapper i mappen.

Organiser stedmarkeringer og mapper

1. Åbn Google Earth.
  2. I panelet til venstre under "Mine steder" kan du trække en stedmarkering eller mappe til et hvilket som helst sted på listen, også ind i andre mapper.

Hvis du flytter stedmarkeringer eller undermapper til en mappe med tilpassede indstillinger, anvendes disse indstillinger på samtlige elementer i mappen.

Slet en stedmarkering eller mappe

Vigtigt! Hvis du sletter en mappe, slettes alt indhold i mappen, også undermapper og ikoner.

1. Åbn Google Earth.
  2. Vælg den stedmarkering eller mappe, der skal slettes, i panelet til venstre under "Mine steder".
  3. Højreklik på stedmarkeringen eller mappen, og klik på Slet.