De här anvisningarna gäller äldre versioner av Google Earth. Få hjälp med nya Google Earth.

Skapa resvägar eller intressanta platser

Märk upp kartan med linjer och polygoner för att planera eller dokumentera resvägar och intressanta platser.

Rita en bana eller polygon

1. Öppna Google Earth.
  2. Navigera till en plats på kartan.
  3. Klicka på Lägg till bana eller polygon  ovanför kartan.
  4. Rita en linje eller form genom att klicka på en startpunkt på kartan och dra pekaren.
  5. Klicka på en slutpunkt.
  6. Klicka på Klart.

När du har ritat en linje eller polygon kan du mäta avstånd och områden.