Voorkeuren geheugen- en schijfcache

Als u de hoeveelheid cache- en schijfgeheugen vergroot, kunt u de prestaties van Google Earth verbeteren. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Klik op Extra > Opties (Google Earth > Voorkeuren op de Mac). Klik op het tabblad 'Cache'.
  2. Geef een waarde op in het veld 'Geheugencache (MB)'. U hoeft niet te weten wat de limiet van het geheugen van uw computer is. De grootte wordt automatisch aangepast op basis van de hoeveelheid fysiek geheugen in uw computer.
  3. Geef in het veld 'Schijfcache' een waarde lager dan 2000 op.

Als u de capaciteit van het geheugen of schijfcache vergroot, worden de prestaties mogelijk verbeterd, maar kunnen de prestaties van andere toepassingen nadelig worden beïnvloed. Hoeveel geheugen beschikbaar is, is afhankelijk van de computer. Het vergroten van het cachegeheugen verbetert de prestaties van het afdrukken en het maken van films met Google Earth Pro en Google Earth EC. De schijfcache is beperkt tot 2 GB. Google Earth gebruikt deze cache wanneer u beelden offline bekijkt. Hierdoor kunt u de aarde bekijken zonder een internetverbinding.

U kunt schijfruimte vrijmaken door de inhoud van de schijfcache te verwijderen. Ga als volgt te werk:

1. Klik op Bestand > Afmelden bij server.
  2. Selecteer Extra > Opties (Google Earth > Voorkeuren op de Mac). Klik op het tabblad 'Cache'.
  3. Klik op Cachebestand verwijderen.