Nämä ohjeet koskevat Google Earthin aiempia versioita. Tutustu uuden Google Earthin ohjeisiin.

Maapallon tutkiminen tietokoneella

Tutki vuoria, kukkuloita, maamerkkejä ja vedenalaisia maisemia 3D-esityksen avulla. Voit zoomata lähemmäs ja kauemmas sekä katsella ympärillesi kallistamalla tai kiertämällä näkymää.

Perspektiivin vaihtaminen

Vaihda perspektiiviä hiiren avulla ja tutustu erilaisiin maastoihin.

• Voit katsoa mihin tahansa suuntaan pitämällä hiiren ykköspainiketta painettuna ja vetämällä sitten kohdistinta, kunnes näet mitä haluat.
  • Voit palata oletusnäkymään klikkaamalla karttaa ja painamalla r.

Lähemmäs ja kauemmas zoomaaminen

Voit zoomata lähemmäs tai kauemmas nähdäksesi kartalla pienemmän tai suuremman alueen. Käytä zoomaamiseen hiiren vieritysrullaa tai kosketuslevyä.

Kukkuloiden ja vuorten tutkiminen näkymää kallistamalla

Kun käynnistät Google Earthin ensimmäisen kerran, näet maapallosta kohtisuoran näkymän. Voit kallistaa karttaa mihin tahansa suuntaan.

Mac

• Paina vierityspainiketta pitkään. Liikuta sitten hiirtä eteen- tai taaksepäin.
  • Kallista näkymää ylös- tai alaspäin painamalla vaihtonäppäintä ja vierittämällä eteen- tai taaksepäin.

Windows ja Linux

Paina vaihtonäppäintä ja hiiren ykköspainiketta. Vedä sitten näkymää mihin tahansa suuntaan.

Korkeuserojen muuttaminen

1. Avaa Google Earth.
  2. Windows: Klikkaa Työkalut Next Asetukset Next 3D-näkymä. Mac: Klikkaa Google Earth Next Asetukset Next 3D-näkymä.
  3. Lisää Maasto-osion "Korkeuserojen korostus" ‑kohtaan jokin luku väliltä 0,01–3. Luku 1,5 tarkoittaa luonnollisia korkeuseroja.
  4. Klikkaa Käytä.

Merien tutkiminen

Käy merenpohjassa, valtamerten syvänteissä ja muissa vedenalaisissa maastoissa.
Voit piilottaa tai näyttää merenpinnan klikkaamalla Näytä Next Vedenpinta. Voit katsella vedenpintaa ylä- ja alapuolelta.

Näkymän suuntaaminen pohjoiseen

Klikkaa oikeasta yläkulmasta kompassin ylöspäin osoittavaa nuolta. Sekä kompassi että maapallo palaavat pohjoissuuntaiseen näkymään.

Navigointiohjainten käyttäminen

Navigointiohjaimet ovat kartan oikeassa yläkulmassa, ja ne katoavat näkyvistä, kun et käytä niitä.

• Saat navigointiohjaimet näkyviin viemällä hiiren kartan oikean yläkulman päälle.
  • Jos et näe navigointiohjaimia, valitse yläreunan valikosta Näytä Next Näytä navigointi Next Automaattisesti.

Voit näyttää tai piilottaa kompassin valitsemalla yläreunan valikosta Näytä Next Näytä navigointi.

Maapallon ympäri liikkuminen

1. Avaa Google Earth.
  2. Osoita jotakin kompassin suuntanuolista.
  3. Klikkaa hiiren vasenta painiketta ja pidä se painettuna. Kun tulet siihen kohtaan maapalloa, jota haluat tutkia, vapauta painike.

Oletusaloituspaikan asettaminen

Voit muuttaa aloituspaikkaa aina, kun käynnistät Google Earthin.

1. Avaa Google Earth.
  2. Siirry paikkaan, jonka haluat asettaa aloituspaikaksesi.
  3. Kierrä, kallista ja lähennä näkymää, kunnes näet mitä haluat.
  4. Valitse yläreunan valikosta Näytä Next Tee tästä aloitussijaintini.