Nämä ohjeet koskevat Google Earthin aiempia versioita. Tutustu uuden Google Earthin ohjeisiin.

Sijaintien koordinaattien etsiminen ja käyttäminen

Etsi minkä tahansa maapallon paikan pituuspiiri ja leveysaste. Pituus- ja leveysasteet ovat saatavilla Google Earthin tietokoneversiossa.

Paikan koordinaattien etsiminen

1. Avaa Google Earth.
  2. Kun liikutat hiirtä eri paikkojen kohdalle, paikan koordinaatit näkyvät oikeassa alakulmassa.

Jos hiiri ei ole kartalla, näytetään kartan keskikohdassa olevan sijainnin koordinaatit.

Koordinaattien näyttötavan valitseminen

Muuta koordinaattien näyttötapaa haluamallasi tavalla tai tarpeidesi mukaan. Valitse seuraavista muodoista:

• Desimaaliasteet muodossa 37.7°, -122.2°.
  • Asteet, minuutit, sekunnit muodossa 37°25'19.07"N, 122°05'06.24"W.
  • Asteet, desimaaliminuutit: muodossa 32° 18.385' N 122° 36.875' W
  • Mercator-kartta muodossa 10 S 055974, 4282182.
Windows ja Linux
  1. Avaa Google Earth.
  2. Klikkaa yläreunasta Työkalut ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa 3D-näkymä. Valitse sitten Näytä lev/pit ‑kohdasta näyttömuoto.
  4. Klikkaa OK. Koordinaatit näkyvät oikeassa alakulmassa.
Mac
  1. Avaa Google Earth.
  2. Klikkaa ylhäältä Google Earth ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa 3D-näkymä. Valitse sitten Näytä lev/pit ‑kohdasta näyttömuoto.
  4. Klikkaa OK. Koordinaatit näkyvät oikeassa alakulmassa.

Haku koordinaattien avulla

Jos tiedät jo paikan koordinaatit, voit käyttää niitä paikan etsimiseen:

1. Avaa Google Earth.
  2. Lisää koordinaatit vasemmanpuoleisen paneelin hakukenttään seuraavassa muodossa:
    • Desimaaliasteet muodossa 37.7°, -122.2°.
    • Asteet, minuutit, sekunnit muodossa 37°25'19.07"N, 122°05'06.24"W.
  3. Google Earth zoomaa kyseiseen sijaintiin, ja koordinaatit näkyvät oikeassa alakulmassa.

Koordinaattiruudukon päälle laittaminen

Voit tarkistaa tarkan sijainnin karttaruudukon koordinaateista:

• Valitse yläreunan valikkopalkista Näytä ja sitten Ruudukko.
  • Ctrl + N (Windows) tai ⌘ + L (Mac).

Ruudukon viivoihin on merkitty yleiset koordinaatit. Tarkat pituuspiirin ja leveysasteen lukemat näkyvät oikeassa alakulmassa.