Denne vejledning er til ældre versioner af Google Earth. Få hjælp til det nye Google Earth.

Find og brug lokationskoordinater

Find længde- og breddegrad for et hvilket som helst sted på kloden. Længde- og breddegrader er tilgængelige på Google Earth til computere.

Find koordinater for et sted

1. Åbn Google Earth.
  2. Når du føre musemarkøren hen over et sted, vises dets koordinater i nederste højre hjørne.

Hvis musemarkøren ikke befinder sig på kortet, vises stedkoordinaterne for kortvisningens midtpunkt.

Vælg, hvordan koordinater skal vises

Du kan ændre den måde, koordinater vises på, i henhold til dine personlige præferencer eller behov. Du kan vælge mellem følgende formater:

• Decimalgrader: Eksempelvis 37.7°, -122.2°
  • Grader, minutter og sekunder: Eksempelvis 37°25'19.07"N, 122°05'06.24"W
  • Grader og decimalminutter: Eksempelvis 32° 18.385' N 122° 36.875' W
  • Universal Transverse Mercator: Eksempelvis 10 S 055974, 4282182
Windows og Linux
  1. Åbn Google Earth.
  2. Øverst skal du klikke på Værktøjer og så Indstillinger.
  3. Klik på 3D-visning. Vælg derefter et visningsformat under "Vis længde- og breddegrader".
  4. Klik på OK. Koordinaterne vises i nederste højre hjørne.
Mac
  1. Åbn Google Earth.
  2. Øverst skal du klikke på Google Earth og så Præferencer.
  3. Klik på 3D-visning. Vælg derefter et visningsformat under "Vis længde- og breddegrader".
  4. Klik på OK. Koordinaterne vises i nederste højre hjørne.

Søg ved hjælp af koordinater

Hvis du kender et steds koordinater, kan du søge efter stedet ved hjælp af dem:

1. Åbn Google Earth.
  2. Angiv koordinaterne i et af disse formater i søgefeltet i panelet til venstre:
    • Decimalgrader: Eksempelvis 37.7°, -122.2°
    • Grader, minutter og sekunder: Eksempelvis 37°25'19.07"N, 122°05'06.24"W
  3. Google Earth zoomer ind på stedet, og koordinaterne vises i nederste højre hjørne.

Slå koordinatgitteret til

Du kan finde et steds nøjagtige geografiske placering ved hjælp af koordinaterne på kortgitteret:

• I den øverste menulinje skal du klikke på Vis og så Gitter.
  • Ctrl + n (Windows) eller ⌘ + L (Mac).

Der er angivet generelle koordinater på gitterlinjerne. Den nøjagtige længde- og breddegrad kan ses i nederste højre hjørne.