Google Earthin käytön aloittaminen selaimella

Google Earthin avulla voit löytää

• Korkearesoluutioisia ilma- ja satelliittikuvia, valokuvia ja maaston korkeuseroja
  • Kuvan kodistasi, koulustasi tai mistä tahansa paikasta maapallolla
  • Reittejä, kun ajat paikasta toiseen.

Tässä artikkelissa kerrotaan lisää Google Earthin ominaisuuksista.

Hae Google Earthista

1. Avaa Google Earth tietokoneen selaimella.
  2. Klikkaa vasemman yläkulman hakukenttää.
  3. Kirjoita haluamasi haku tai klikkaa Kokeilen onneani.

Lue lisää paikkojen hakemisesta.

Uuden projektin luominen Google Earthissa

1. Avaa Google Earth tietokoneen selaimella.
  2. Klikkaa yläreunan valikkopalkista Tiedosto ja sitten Uusi Drive-projekti.

Lue lisää projektien ylläpidosta.

Tasojen hallinta Google Earthissa

Karttatyylien välillä vaihtaminen ja lisätasojen käyttöönotto:

1. Avaa Google Earth tietokoneen selaimella.
  2. Klikkaa vasemmasta alakulmasta Tasot Map Style .

Lue lisää Google Earthin tasoista ja niihin liittyvistä ominaisuuksista.

Maapallon käyttäminen Google Earthissa

Paikkamerkitsimien luominen ja hallinta Google Earthissa
  1. Avaa Google Earth tietokoneen selaimella.
  2. Klikkaa yläreunasta Lisää paikkamerkitsin .

Lue lisää paikkamerkitsimien hallinnasta.

Reitin tai polygonin piirtäminen Google Earthissa
  1. Avaa Google Earth tietokoneen selaimella.
  2. Klikkaa yläreunasta Reitti tai polygoni .
  3. Valitse pohjana käytettävä malli.
  4. Piirrä viiva tai polygoni klikkaamalla pisteitä kartalta.

Lue lisää matkareittien luomisesta.

Etäisyyden ja pinta-alan mittaaminen Google Earthissa
  1. Avaa Google Earth tietokoneen selaimella.
  2. Valitse yläreunasta Mittaa

Lue lisää etäisyyksien mittaamisesta.

Google Earthin valikkopalkin käytön aloittaminen

Useimmat Google Earthin nykyisistä ominaisuuksista löytyvät yläreunan valikkopalkista.

Tiedosto
  • Uusi Drive-projekti: Voit luoda räätälöityjä karttoja ja tarinoita eri puolilla maailmaa olevista paikoista tekstin, kuvien ja videoiden avulla. Voit myös jakaa karttasi ja tarinasi muille ja tehdä heidän kanssaan yhteistyötä.
  • Avaa Drivesta: Avaa projekti suoraan Google Drivesta.
  • Uusi paikallinen KML-tiedosto: Luo uusi KML-tiedosto, joka tallennetaan tietokoneen selaimen tallennustilaan.
  • Tuo KML- tai KMZ-tiedosto: Tuo KML-tiedosto tietokoneesi tallennustilasta.
  • Vie KML-tiedostona: Lataa projekti KML-tiedostona tietokoneen tallennustilaan.
Näytä
  • Aloita diasarja: Hae diasarja projekteistasi.
  • Näytä ruudukko: Kun otat ruudukot käyttöön, näet lisätietoja maantieteellisistä koordinaateista ja likimääräisen sijaintisi Maan pinnalla.
  • Tasot: Voit vaihtaa karttatyylien välillä ja ottaa käyttöön lisätasoja.
Lisää
  • Kansio: Voit järjestää matkoja ja muita projekteja kansioiden avulla.
  • Paikkamerkitsin: Etsi suosikkipaikkojasi ympäri maailmaa ja tallenna ne paikkamerkitsimillä.
  • Polygoni: Merkitse karttaan viivat ja polygonit suunnitelmaa varten.
  • Dia: Lisää Drive-projekteihin tai KML-tiedostoihin ominaisuuksia, kuten dioja.
  • Peittoruutu: Näytä sijaintiin perustuvat datatasot, jotka kattavat tietyn alueen kartan päällä, käyttämällä osittaisia peittokuvia.
Työkalut
  • Mittaus: Mittaa sijaintien ja reittien välisiä etäisyyksiä. Voit myös mitata Google Earthissa piirtämiesi polygonien koon.
  • Asetukset: Hallitse animaatioita, näyttöasetuksia ja valitse mittayksiköt.
Ohje
  • Ohje: Ratkaise ongelmia tai siirry Google Earthin ohjekeskukseen.
  • Tietoja Google Earthista: Tarkista, mitä Google Earth ‐versioita käytät.
  • Lähetä palautetta: Lähetä meille ehdotuksia tai palautetta, jotta voimme tehdä parannuksia.