Inzicht in netwerkverbindingen met servers van derden

Google Earth kan gegevens laden van servers van derden. Een server wordt beschouwd als 'van derden' als deze niet het eigendom is van en niet wordt beheerd door Google. Functies zoals Tegeloverlays en KML-netwerklinks binnen Earth-projecten kunnen links bevatten naar resources op een server van derden. Meer informatie over Tegeloverlays.

Als een Earth-project een netwerkverbinding met een server van derden activeert, verschijnt er een melding op uw scherm. De melding wordt alleen getoond als content voor het eerst wordt geladen vanuit een nieuw domein.

Tip: Gebruik altijd content van vertrouwde bronnen. Servers van derden kunnen netwerkverkeer controleren en mogelijk informatie over uw gebruik van Google Earth afleiden. Bijvoorbeeld: als een tegeloverlay actief is, kan een server van derden afzonderlijke tegeluploads vanaf je IP-adres bijhouden en onthouden welke geografische regio's je hebt bekeken.