Timelapse in Google Earth gebruiken

Reis over de wereld en ontdek hoe onze planeet in de loop van de tijd is veranderd door een time-lapse-video van de planeet te bekijken van 1984 tot nu.

Als je Timelapse in Google Earth opent, wordt de animatie gestart.

Belangrijk: Timelapse in Google Earth geeft time-lapse-video's weer op de 3D-wereldbol. Daardoor gebruikt deze functie veel bandbreedte. In omgevingen met een lage bandbreedte of op oudere apparaten kan het langer duren voordat afbeeldingen helemaal scherp worden weergegeven als je ze draait of erop in- of uitzoomt. De functie is in zowel de browser als de app beschikbaar. We raden je aan verbinding te maken met wifi.

Timelapse in Google Earth openen

1. Open de Google Earth-app Google Earth op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op Voyager Voyager.
  3. Tik op Lagen en dan Timelapse in Google Earth.

Verken de wereld met Timelapse in Google Earth

Er zijn 3 manieren om Timelapse in Google Earth te gebruiken:

Verhalen ontdekken

Kies uit thematische verhalen die de veranderingen wereldwijd en de oorzaken daarvan laten zien.

1. Open de Google Earth-app Google Earth op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op Voyager Voyager.
  3. Tik op Lagen en dan Timelapse in Google Earth.
  4. Veeg omhoog in het venster 'Timelapse in Google Earth'.
  5. Tik op Verhalen en kies een verhaal.
    • Als je tussen locaties wilt schakelen, tik je onderaan op de pijltjes.
    • Als je het verhaal wilt beëindigen en je terug wilt gaan naar Timelapse, tik je linksonder op Timelapse in Google Earth.
Aanbevolen locaties bekijken

Verken interessante afbeeldingen via beheerde lijsten met locaties over de hele wereld.

1. Open de Google Earth-app Google Earth op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op Voyager Voyager.
  3. Tik op Lagen en dan Timelapse in Google Earth.
  4. Tik op Aanbevolen locaties.
  5. Selecteer een categorie. Selecteer vervolgens een plaats die je interessant vindt.
    • Als je naar een andere locatie wilt navigeren, selecteer je een plaats in de lijst onderaan.
    • Als je alle categorieën van aanbevolen locaties wilt bekijken, tik je linksonder op Terug.
    • Als je een verhaal voor een aanbevolen locatie wilt delen, tik op de naam van de betreffende locatie. Tik daarna op Delen Delen en volg de instructies op het scherm.
Naar een locatie zoeken
  1. Open de Google Earth-app Google Earth op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op Voyager Voyager.
  3. Tik op Lagen en dan Timelapse in Google Earth.
  4. Geef de locatie op in het veld Zoeken op de planeet.

Timelapse-animaties bedienen

1. Open de Google Earth-app Google Earth op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op Voyager Voyager.
  3. Tik op Lagen en dan Timelapse in Google Earth.
  4. Als je animaties wilt bedienen, doe je het volgende:
    • Als je de animaties wilt bedienen, gebruik je Onderbreken  en Afspelen .
    • Als je naar een specifieke datum wilt gaan, tik je op de tijdlijn en houd je deze vast. Schuif vervolgens naar een datum naar keuze.

Timelapse in Google Earth afsluiten

Tik linksboven op Terug Terug.