Timelapse in Google Earth gebruiken

Reis over de wereld en ontdek hoe onze planeet in de loop van de tijd is veranderd door een time-lapse-video van de planeet te bekijken van 1984 tot nu.

Als je Timelapse in Google Earth opent, wordt de animatie gestart.

Belangrijk: Timelapse in Google Earth geeft time-lapse-video's weer op de 3D-wereldbol. Daardoor gebruikt deze functie veel bandbreedte. In omgevingen met een lage bandbreedte of op oudere apparaten kan het langer duren voordat afbeeldingen helemaal scherp worden weergegeven als je ze draait of erop in- of uitzoomt. De functie is in zowel de browser als de app beschikbaar. We raden je aan verbinding te maken met wifi.

Timelapse in Google Earth openen

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Voyager Voyager.
  3. Klik op Lagen en dan Timelapse in Google Earth.

Verken de wereld met Timelapse in Google Earth

Er zijn 3 manieren om Timelapse in Google Earth te gebruiken:

Verhalen ontdekken

Kies uit thematische verhalen die de veranderingen wereldwijd en de oorzaken daarvan laten zien.

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Voyager Voyager.
  3. Klik op Lagen en dan Timelapse in Google Earth.
  4. Kies een verhaal in het deelvenster aan de rechterkant, op het tabblad Verhalen.
    • Als je tussen de locaties van het verhaal wilt schakelen, klik je rechtsonder op de pijltjes.
    • Als je het huidige verhaal wilt verlaten en je terug wilt gaan naar Timelapse, klik je linksonder op Timelapse in Google Earth.
Aanbevolen locaties bekijken

Verken interessante afbeeldingen via beheerde lijsten met locaties over de hele wereld.

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Voyager Voyager.
  3. Klik op Lagen en dan Timelapse in Google Earth.
  4. Klik in het rechtervenster op Aanbevolen locaties.
  5. Selecteer een categorie. Selecteer vervolgens een plaats die je interessant vindt.
    • Als je naar een andere locatie wilt navigeren, selecteer je een plaats in de lijst aan de rechterkant.
    • Als je alle categorieën van aanbevolen locaties wilt bekijken, selecteer je Terug onderaan de lijst.
    • Als je een verhaal voor een aanbevolen locatie wilt delen, selecteer je een plaats in de lijst aan de rechterkant. Klik naast de naam van de locatie op Delen Delen. Volg de instructies op het scherm.
Naar een locatie zoeken
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Voyager Voyager.
  3. Klik op Lagen en dan Timelapse in Google Earth.
  4. Geef de locatie op in het veld Zoeken op de planeet.

Timelapse-animaties bedienen

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Voyager Voyager.
  3. Klik op Lagen en dan Timelapse in Google Earth.
  4. Rechtsboven kun je animaties bedienen. Hiervoor doe je het volgende:
    • Als je de animaties wilt bedienen, gebruik je Onderbreken  en Afspelen .
    • Als je naar een specifieke datum wilt gaan, klik je op de tijdlijn en versleep je deze.

Timelapse in Google Earth afsluiten

Klik linksboven op Terug Terug.