Timelapse in Google Earth gebruiken

Reis over de wereld en ontdek hoe onze planeet in de loop van de tijd is veranderd door een time-lapse-video van de planeet te bekijken van 1984 tot nu.

Als je Timelapse in Google Earth opent, wordt de animatie gestart.

Belangrijk: Timelapse in Google Earth geeft time-lapse-video's weer op de 3D-wereldbol. Daardoor gebruikt deze functie veel bandbreedte. In omgevingen met een lage bandbreedte of op oudere apparaten kan het langer duren voordat afbeeldingen helemaal scherp worden weergegeven als je ze draait of erop in- of uitzoomt. De functie is in zowel de browser als de app beschikbaar. We raden je aan verbinding te maken met wifi.

Timelapse in Google Earth openen

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik linksboven op Weergeven en dan Lagen.
  3. Scroll naar Extra lagen en dan Timelapse aanzetten.
  4. Geef aan de linkerkant de locatie op in het veld Zoeken in Google Earth.

Timelapse-animaties bedienen

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik op Lagen en dan Timelapse in Google Earth.
  3. Rechtsboven kun je animaties bedienen. Hiervoor doe je het volgende:
    • Als je de animaties wilt bedienen, gebruik je Onderbreken  en Afspelen .
    • Als je naar een specifieke datum wilt gaan, klik je op de tijdlijn en versleep je deze.

Timelapse in Google Earth afsluiten

Klik aan de rechterkant op Timelapse afsluiten.