Timelapsen käyttäminen Google Earthissa

Katso koko maailman kattava Timelapse-video planeetastamme vuodesta 1984 aina tähän päivään saakka, niin voit kiertää maailmaa ja nähdä, miten planeettamme on muuttunut ajan kuluessa.

Animaatio alkaa, kun avaat Google Earth Timelapsen.

Tärkeää: Google Earth Timelapsessa näet aikaviivevideoita 3D-maapallolla, joten se käyttää paljon kaistanleveyttä. Jos kaistanleveys on pieni tai käyttämäsi laite on vanha, kuvien tarkentuminen saattaa kestää hetken aikaa, kun panoroit ja zoomaat kuvaa. Tämä ominaisuus on käytettävissä sekä verkko- että mobiiliversiossa, ja suosittelemme langattoman yhteyden käyttämistä.

Avaa Google Earthin Timelapse

1. Avaa Google Earth ‑sovellus Google Earth Android-puhelimella tai -tabletilla.
  2. Napauta yläreunasta Voyager Voyager.
  3. Napauta Tasot ja sittenGoogle Earth Timelapse.

Tutki maailmaa Google Earthin Timelapsella

Google Earth Timelapsea voi tutkia kolmella eri tavalla:

Tarinoihin tutustuminen

Valitse haluamasi teema tarinalle, niin saat tietoa maailmanlaajuisista muutoksista ja niiden syistä.

1. Avaa Google Earth ‑sovellus Google Earth Android-puhelimella tai -tabletilla.
  2. Napauta yläreunasta Voyager Voyager.
  3. Napauta Tasot ja sittenGoogle Earthin Timelapse.
  4. Pyyhkäise ylöspäin Google Earthin Timelapse ‑ikkunassa.
  5. Napauta Tarinat ja valitse haluamasi tarina.
    • Sijaintien välillä liikkuminen: Napauta alareunassa olevia nuolia.
    • Jos haluat pysäyttää tarinan ja palata Timelapseen, napauta vasemmasta alareunasta Google Earth Timelapse.
Suositeltujen sijaintien kiertäminen

Tutki kiinnostavia kuvia ympäri maailmaa kerättyjen valikoitujen sijaintiluetteloiden avulla.

1. Avaa Google Earth ‑sovellus Google Earth Android-puhelimella tai -tabletilla.
  2. Napauta yläreunasta Voyager Voyager.
  3. Napauta Tasot ja sittenGoogle Earth Timelapse.
  4. Napauta Suositellut sijainnit.
  5. Valitse luokka. Valitse sitten sinua kiinnostava paikka.
    • Toiseen sijaintiin siirtyminen: Valitse jokin alla olevan luettelon paikoista.
    • Kaikkien suositeltujen sijaintiluokkien katsominen: Napauta vasemmasta alareunasta Takaisin.
    • Suositeltua sijaintia koskevan tarinan jakaminen: Napauta sijainnin nimeä. Napauta sitten Jaa Share ja seuraa näytöllä olevia ohjeita.
Minkä tahansa sijainnin hakeminen
  1. Avaa Google Earth ‑sovellus Google Earth Android-puhelimella tai -tabletilla.
  2. Napauta yläreunasta Voyager Voyager.
  3. Napauta Tasot ja sittenGoogle Earth Timelapse.
  4. Kirjoita sijainnin nimi Hae planeetalta ‑kenttään.

Aika-animaatioiden ohjaaminen

1. Avaa Google Earth ‑sovellus Google Earth Android-puhelimella tai -tabletilla.
  2. Napauta yläreunasta Voyager Voyager.
  3. Napauta Tasot ja sittenGoogle Earth Timelapse.
  4. Voit ohjata animaatioita seuraavasti:
    • Ohjaa animaatioita painikkeilla Keskeytä ja Toista .
    • Voit siirtyä tiettyyn päivämäärään koskettamalla aikajanaa pitkään. Liu'uta sitten aikajanaa haluamasi päivämäärän kohdalle.

Poistu Google Earthin Timelapsesta

Napauta vasemmasta yläkulmasta Takaisin Back.