Duo is geüpgraded naar Meet, dé app voor videogesprekken en vergaderingen. Meer informatie

Berichten achterlaten en controleren met Google Duo

Als u een Duo-gebruiker belt en deze persoon niet opneemt, kunt u een video- of spraakbericht achterlaten. Het bericht mag maximaal 30 seconden lang zijn. U kunt ook een gepersonaliseerde notitie maken en sturen.

We verbeteren de functionaliteit van de Google Assistent steeds verder. Daarom ondersteunt de Assistent geen weinig gebruikte functies meer, zoals video- of audioberichten. Meer informatie over hoe we de functies van de Google Assistent verfijnen

Je hebt de nieuwste versie van Duo nodig om berichten achter te laten of te ontvangen.

Een video- of spraakbericht achterlaten

1. Open Duo op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op een naam om te bellen.
  3. Als er na zestig seconden nog niet is opgenomen, kun je een bericht achterlaten. Je kunt ook op Videobericht achterlaten of Spraakbericht achterlaten tikken als er niet wordt opgenomen.
  4. Volg de instructies op het scherm.
  5. Tik op Stoppen Stoppen als je klaar bent met opnemen. Je kunt het volgende doen:
    • Een filter toepassen of tekst of tekeningen aan je videobericht toevoegen.
      Belangrijk: Deze functie werkt niet met alle Android-apparaten en is mogelijk niet beschikbaar op je apparaat.
    • Een voorbeeld van je bericht bekijken.
    • Op Opnieuw opnemen tikken.
  6. Tik op Verzenden Verzenden.
Opmerking: Als je tekst of tekeningen aan je videobericht toevoegt, kun je wijzigingen aanbrengen voordat je het bericht stuurt. Tik op Tekst Tekst en dan Annuleren om tekst te verwijderen. Tik op Tekenen Tekening en dan Ongedaan maken om een tekening te verwijderen.

Een bericht sturen zonder iemand te bellen

1. Open Duo op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek een contact en tik erop.
  3. Tik rechtsonder op Bericht Sturen.
    • Voor sommige tablets: Tik op Een bericht opnemen Opnemen.
  4. Als je klaar bent om op te nemen, tik je op Opnemen Opnemen
  5. Als je klaar bent, tik je op Stoppen Stoppen. Je kunt het volgende doen:
    • Een voorbeeld van je bericht bekijken.
    • Op Opnieuw opnemen tikken.
  6. Tik op Volgende
  7. Selecteer maximaal 32 contacten.
  8. Tik op Sturen Sturen.

Foto's of video's versturen vanaf je apparaat

Je kunt Duo toestemming geven om items te versturen vanuit de galerij-app van je apparaat.

1. Open Duo op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek een contact en tik erop.
  3. Tik op de fotominiatuur.
  4. Selecteer een foto of video.
    • Je kunt een videogrootte van maximaal 180 MB kiezen.
  5. Tik op Klaar.
  6. Selecteer een contact.
  7. Tik op Sturen Verzenden.

Een notitie sturen

1. Open de Google Duo-app Duo.
  2. Zoek een contact en tik erop.
  3. Tik op Notitie sturen .
  4. Schrijf je bericht:
    • Tik op de tekst, houd deze vast en sleep als je tekst wilt verplaatsen of draaien.
    • Knijp of trek de tekst om het formaat aan te passen.
    • Tik rechtsboven op Tekenen Tekening om te tekenen.
    • Tik op Tekenen Tekeningen dan Palet Palet om de achtergrondkleur te wijzigen.
  5. Tik op Volgende Volgende.
  6. Selecteer maximaal 32 contacten.
  7. Tik op Sturen Sturen.

Tip: Als je een notitie wilt sturen, kun je ook een contact openen en op Notitie sturen tikken.

Een ontvangen bericht afspelen

Belangrijk: Nadat je een bericht hebt afgespeeld, kun je het op elk moment opnieuw bekijken, tenzij je je Duo-instellingen hebt gewijzigd om berichten 24 uur nadat ze zijn afgespeeld te verwijderen. Als je een bericht verwijdert, wordt het van alle apparaten verwijderd.

1. Open Duo op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Berichten worden weergegeven naast de naam van een contact.
  3. Tik op Afspelen Afspelenen dan Videobericht.
    • Je kunt het bericht dan downloaden, beantwoorden of verwijderen of de persoon terugbellen.
Berichten na 24 uur verwijderen
  1. Open Duo op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen en dan Berichtinstellingen
  3. Schakel Berichten opslaan uit.

Een bericht downloaden

Als je een bericht downloadt, wordt het opgeslagen op je apparaat. Als je een back-up maakt van gegevens op de telefoon naar een cloud-account (zoals Google Drive), worden deze gegevens ook daar opgeslagen.

Ondertiteling inschakelen

Belangrijk: Als je ondertiteling gebruikt, wordt je audioclip voor transcriptie naar de servers van Google gestuurd. Het videobeeld wordt niet meegestuurd en het audiobestand wordt niet opgeslagen. Er worden geen persoonlijke gegevens gedeeld.

1. Open Duo op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen en dan Instellingen voor berichten
  3. Schakel Bijschriften voor berichten in.

Opmerking: Als je je Duo-account verwijdert, worden niet-opgeslagen berichten verwijderd.