Duo har uppgraderats till Meet som enda app för videosamtal och möten. Läs mer.

Ringa samtal med Google Duo

Det går att ringa video- eller röstsamtal med Google Duo. Alla samtal använder ditt mobildataabonnemang eller en Wi-Fi-anslutning. De använder inte din mobiltid. Avgifter kan tillkomma om du använder mobildata.

Det går även att skapa, schemalägga eller gå med i ett möte genom Duo-appen på telefonen. Läs om att använda Google Meet-funktioner i appen Google Duo.

Innan du börjar

Konfigurera Google Duo

Starta ett video- eller röstsamtal

Kontrollera att du har den senaste versionen av appen Duo och Android 7.0 eller senare.

1. Öppna appen Google Duo Duo.
  2. Sök efter kontakter eller slå ett nummer högst upp.
  3. Tryck på kontakten eller numret som du vill ringa.
  4. Välj ett alternativ:
    • Ring ett videosamtal genom att trycka på Samtal.
    • Ring ett röstsamtal genom att trycka på Röstsamtal .

Använda Google Duo på Google Home-enheter

Viktigt! Språket i Google Assistent måste vara inställt på amerikansk engelska, brittisk engelska, kanadensisk engelska eller kanadensisk franska.

1. Öppna appen Duo på Android-enheten Duo.
  2. Tryck på Ring Home-enhet överst på kontaktlistan.

Google Duo ringer till en Google Home-enhet där du är inloggad, såsom Smart Display med Google-assistenten.

Starta ett gruppvideosamtal

Det går att ha upp till 32 deltagare i ett gruppvideosamtal på Google Duo.

Skapa en grupp

1. Öppna appen Google Duo Duo.
  2. Tryck på Nytt samtal följt av Skapa grupp nere till höger.
  3. Välj kontakter.
  4. Tryck på Klar.
  5. Valfritt: Videon är på som standard. Tryck på Video för att aktivera eller inaktivera videon.
  6. Tryck på Starta videosamtal.
Tips: Det går att ge gruppen ett namn. Tryck på Redigera Edit, ange ett namn och tryck på Spara. Alla i gruppen ser namnet.

Dela en länk för att starta ett gruppsamtal

1. Öppna appen Duo Duo.
  2. Tryck på Nytt samtal följt av Skapa grupp nere till höger.
  3. Välj kontakter.
  4. Tryck på Klar.
  5. Dela länken eller lägg till kontakter genom att trycka på Kopiera Kopiera eller på Dela Dela.
    • Om mottagaren klickar på länken på en dator öppnar den duo.google.com.
    • Om mottagaren trycker på länken på telefonen och Google Duo är installerad öppnas appen Google Duo.
    • Om mottagaren trycker på länken på telefonen och inte har installerat Google Duo öppnas Google Duo i Google Play eller i App Store.
  6. Tryck på Start.

Ring en befintlig grupp eller gå med i ett pågående gruppsamtal

Viktigt! Underordnade konton får bara gå med i grupper om minst en av deras kontakter finns i gruppen.

1. Öppna appen Google Duo Duo.
  2. Tryck på Nytt samtal längst ned till höger.
  3. Ring en grupp eller gå med i en pågående grupp under Grupper. Om det står Pågår under gruppnamnet är samtalet pågående och du kan gå med.
  • Ring en befintlig grupp: Tryck på gruppens namn eller på deltagare följt av Starta videosamtal.
  • Gå med i en befintlig grupp: Tryck på gruppens namn eller på deltagare följt av Gå med videosamtal.

Byt namn på en grupp, lägg till medlemmar. återställ en grupplänk eller lämna en grupp

1. Öppna appen Google Duo Duo.
  2. Tryck på Nytt samtal längst ned till höger.
  3. Tryck på en grupp under Grupper följt av Fler alternativ Mer.
  4. Välj ett alternativ och följ anvisningarna på skärmen.

Misstänkta grupper

Om du blir inbjuden till en grupp som innehåller blockerade konton eller personer som inte finns i dina kontakter, markerar Google Duo gruppen som misstänkt. Google Duo ger ingen information om gruppmedlemmar som du har blockerat.

Du kan gå med i eller avvisa gruppen. Om du går med återaktiverar Google Duo inte personer som du har blockerat.

Ta bort en gruppmedlem

1. Öppna appen Google Duo Duo.
  2. Tryck på Nytt samtal längst ned till höger.
  3. Tryck på en grupp under Grupper.
  4. Tryck länge på kontakten som du vill blockera.
  5. Tryck på Ta bort från gruppen.
    • Valfritt: Det går även att blockera gruppmedlemmen.

Tips: Om personen du blockerade klickar på den ursprungliga länken för att gå med i gruppen på nytt ser den ett meddelande om att gruppen inte finns. Grupplänken uppdateras för alla andra i gruppen. Läs om blockerade nummer i gruppsamtal.

Ring Google Duo-samtal från andra appar

Om din operatör har videosamtal och personen du ringer:

• Har samma operatör: Samtalet använder kanske operatörens videotjänst.
  • Har olika operatörer: Samtalet använder Google Duo.
Ring med appen Telefon

Kontrollera att du har version 13.0 eller senare om du vill använda Google Duo med appen Telefon.

1. Öppna appen Telefon Appen Telefon.
  2. Välj en kontakt följt av Historik .
  3. Tryck på Videosamtal videosamtal längst ned.

Tips: Videosamtal på Google Duo finns kanske inte för alla kontakter.

Ring med appen Kontakter

Kontrollera att du har version 2.1 eller uppåt om du vill använda Google Duo med appen Kontakter.

1. Öppna appen Kontakter Appen Kontakter.
  2. Öppna informationskortet för en kontakt.
  3. Tryck på Video videosamtal.
Ring med appen Meddelanden

Kontrollera att du har version 2.6 eller uppåt om du vill använda Google Duo med Messages-appen.

1. Öppna Messages .
  2. Öppna en konversation.
  3. Tryck på Ring ett videosamtal videosamtal högst upp.
Ring med Google Assistent

Det går att ringa ett videosamtal i Google Duo genom att säga eller skriva:

• OK Google, Duo call [namn].
  • OK Google, Video call [namn].

Lösa problem med samtal

Det går inte att ringa videosamtal
Synkronisera Google Duo-inställningarna om du har Android 8.0 eller senare. Tryck på Inställningar följt av Konton följt av Duo följt av Kontosynkronisering följt av Fler alternativ Mer följt av Synkronisera nu.
Det går inte att hitta effekter eller filter
Du har kanske en äldre Android-version om det inte finns filter eller effekter. Sådana funktioner finns på Android 9 eller senare. ⁠Kontrollera Android-version så här.
Jag får inga samtalsaviseringar

Kontrollera att:

• Du har Google Duo-appens senaste version.
  • Du är ansluten till Wi-Fi.
  • Du har en dataanslutning.

Läs om att åtgärda missade eller försenade samtal.