Duo on nyt Meet, ja se sisältää videopuhelu- ja kokousominaisuudet. Lue lisää.

Puhelujen soittaminen Google Duolla

Google Duon avulla voit soittaa video- tai äänipuheluja. Kaikki puhelut soitetaan mobiilidatayhteyden tai Wi-Fi-verkon kautta. Puhelut eivät kuluta puheaikaasi. Jos käytät mobiilidataa, käytöstä saatetaan veloittaa.

Voit luoda ja aikatauluttaa kokouksen tai liittyä kokoukseen mobiililaitteella Duo-sovelluksen kautta. Tutustu Google Meetin ominaisuuksien käyttämiseen Google Duo ‑sovelluksessa.

Ennen kuin aloitat

Google Duon käyttöönotto

Video- tai äänipuhelun aloittaminen

Varmista, että käytössäsi on Duo-sovelluksen uusin versio ja Android 7.0 tai uudempi.

1. Avaa Google Duo ‑sovellus Duo.
  2. Hae yläreunasta kontakteja tai valitse haluamasi numero.
  3. Napauta yhteystietoa tai numeroa, johon haluat soittaa.
  4. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Voit soittaa videopuhelun napauttamalla  Soita.
    • Voit soittaa äänipuhelun, valitse Äänipuhelu .

Google Duon käyttäminen Google Home ‑laitteella

Tärkeää: Google Assistant ‑kieleksi on oltava määritettynä englanti (Yhdysvallat), englanti (Yhdistynyt kuningaskunta) , kanadanenglanti (Canadian English) tai kanadanranska (French Canadian).

1. Avaa Duo-sovellus Duo Android-laitteella.
  2. Valitse kontaktiluettelon yläosasta Soita kotiin.

Google Duo soittaa kaikkiin Google Home ‑laitteisiin, joihin olet kirjautuneena, kuten Smart Display ‑laitteisiin, joissa on Google Assistant.

Ryhmävideopuhelun aloittaminen

Google Duon ryhmävideopuheluun voi osallistua enintään 32 osallistujaa.

Ryhmän luominen

1. Avaa Google Duo ‑sovellus Duo.
  2. Napauta oikeasta alakulmasta Uusi puhelu ja sitten Luo ryhmä.
  3. Valitse kontaktit.
  4. Napauta Valmis.
  5. Valinnainen: Videokuva on oletuksena päällä. Voit laittaa videokuvan päälle tai pois napauttamalla Video .
  6. Napauta Aloita videopuhelu.
Vinkki: Voit antaa ryhmälle nimen. Napauta Muokkaa Edit, lisää nimi ja valitse Tallenna. Nimi näkyy kaikille ryhmässä oleville.

Ryhmäpuhelun aloittaminen linkin jakamisen kautta

1. Avaa Duo-sovellus Duo.
  2. Napauta oikeasta alakulmasta Uusi puhelu ja sitten Luo ryhmä.
  3. Valitse kontaktit.
  4. Napauta Valmis.
  5. Jaa linkki tai lisää kontakteja valitsemalla Kopioi Kopioi tai Jaa Jaa.
    • Jos vastaanottaja klikkaa linkkiä tietokoneelta, duo.google.com avautuu.
    • Jos vastaanottaja napauttaa linkkiä mobiililaitteelta, johon on asennettu Google Duo, Google Duo ‑sovellus avautuu.
    • Jos vastaanottaja napauttaa linkkiä mobiililaitteelta, johon ei ole asennettu Google Duoa, linkki avaa Google Duon Google Playssa tai App Storessa.
  6. Valitse Aloita.

Aiemmin luodulle ryhmälle soittaminen tai käynnissä olevaan ryhmäpuheluun liittyminen

Tärkeää: Lasten tileillä voi liittyä vain sellaisiin ryhmiin, joihin kuuluu vähintään yksi lapsen tilin kontakteista.

1. Avaa Google Duo ‑sovellus Duo.
  2. Napauta oikeasta alakulmasta Uusi puhelu.
  3. Soita ryhmälle tai liity käynnissä olevaan ryhmäpuheluun Ryhmät-kohdasta. Jos ryhmän nimen alla lukee Live, puhelu on käynnissä ja voit liittyä siihen.
  • Voit soittaa aiemmin luodulle ryhmälle napauttamalla ryhmän nimeä tai osallistujia ja sitten Aloita videopuhelu.
  • Voit liittyä käynnissä olevaan ryhmäpuheluun napauttamalla ryhmän nimeä tai osallistujia ja sitten Liity videopuhelu.

Ryhmän nimeäminen uudelleen, jäsenten lisääminen, ryhmän linkin resetointi tai ryhmästä poistuminen

1. Avaa Google Duo ‑sovellus Duo.
  2. Napauta oikeasta alakulmasta Uusi puhelu.
  3. Napauta Ryhmät-kohdasta haluamaasi ryhmää ja sitten Lisäasetukset Lisää.
  4. Valitse haluamasi vaihtoehto ja toimi näytön ohjeiden mukaan.

Epäilyttävät ryhmät

Jos sinut kutsutaan ryhmään, johon kuuluu estettyjä tilejä tai henkilöitä, jotka eivät ole kontaktejasi, Google Duo merkitsee ryhmän epäilyttäväksi. Google Duo ei anna sinulle tietoja estämistäsi ryhmän jäsenistä.

Voit liittyä ryhmään tai hylätä sen. Google Duo ei kumoa estämillesi henkilöille asettamiasi estoja, vaikka liityt ryhmään.

Ryhmän jäsenen poistaminen

1. Avaa Google Duo ‑sovellus Duo.
  2. Napauta oikeasta alakulmasta Uusi puhelu.
  3. Napauta ryhmää Ryhmät-kohdasta.
  4. Kosketa poistettavaa kontaktia pitkään.
  5. Napauta Poista ryhmästä.
    • Valinnainen: Voit myös estää ryhmän jäsenen.

Vinkki: Jos estämäsi henkilö klikkaa alkuperäistä linkkiä liittyäkseen ryhmään uudelleen, hän saa ilmoituksen, että ryhmää ei ole olemassa. Kaikki muut ryhmän jäsenet saavat päivitetyn linkin. Lue lisää estetyistä numeroista ryhmäpuheluissa.

Google Duo ‑puhelujen soittaminen muista sovelluksista

Jos operaattorisi tarjoaa videopuhelupalvelun ja sinulla ja puhelun vastaanottajalla on

• Sama operaattori: Puhelussa saatetaan käyttää operaattorin videopuhelupalvelua.
  • Eri operaattorit: Puhelussa käytetään Google Duoa.
Soittaminen Puhelin-sovelluksesta

Jotta voit käyttää Google Duoa Puhelin-sovelluksen kanssa, varmista, että käytössäsi on versio 13.0 tai sitä uudempi.

1. Avaa Puhelin-sovellus Puhelin-sovellus.
  2. Valitse haluamasi kontakti ja sitten Historia .
  3. Valitse alareunasta Videopuhelu videopuhelu.

Vinkki: Google Duon videopuhelut eivät välttämättä ole käytettävissä kaikkien kontaktien osalta.

Soittaminen Yhteystiedot-sovelluksesta

Jotta voit käyttää Google Duoa Yhteystiedot-sovelluksen kanssa, varmista, että käytössäsi on versio 2.1 tai uudempi.

1. Avaa Yhteystiedot-sovellus Yhteystiedot-sovellus.
  2. Avaa kontaktin tietokortti.
  3. Valitse Video videopuhelu.
Soittaminen Messages-sovelluksesta

Jotta voit käyttää Google Duoa Messages-sovelluksen kanssa, varmista, että käytössäsi on versio 2.6 tai uudempi.

1. Avaa Messages-sovellus .
  2. Avaa keskustelu.
  3. Valitse yläreunasta Soita videopuhelu videopuhelu.
Soittaminen Google Assistantista

Voit aloittaa Google Duo ‑videopuhelun sanomalla tai kirjoittamalla seuraavan lauseen:

• "Ok Google, soita Duo-puhelu henkilölle [nimi]."
  • "Ok Google, soita videopuhelu henkilölle [nimi]."

Puheluihin liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Videopuhelujen soittaminen ei onnistu
Jos käytössäsi on Android 8.0 tai uudempi, synkronoi Google Duon asetukset. Valitse Asetukset ja sitten Tilit ja sitten Duo ja sitten Tilin synkronointi ja sitten Lisää asetuksia Lisää ja sitten Synkronoi nyt.
Tehosteita tai suodattimia ei löydy
Jos tehosteita tai suodattimia ei näy, laitteellasi saattaa olla jokin vanhempi Android-versio. Nämä ominaisuudet toimivat Android 9:llä ja sitä uudemmilla versioilla. ⁠Katso, miten voit tarkistaa laitteesi Android-version.
Puheluilmoitukset eivät toimi

Varmista, että

• käytössäsi on Google Duo ‑sovelluksen uusin versio
  • olet yhteydessä Wi-Fi-verkkoon
  • käytössäsi on datayhteys.

Katso ohjeet puuttuvien tai viivästyvien puheluilmoitusten korjaamiseen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita