Duo is geüpgraded naar Meet, dé app voor videogesprekken en vergaderingen. Meer informatie

Kan het telefoonnummer niet verifiëren

Als je problemen hebt met het sturen of ontvangen van de verificatiecode via sms, kun je de volgende stappen volgen om je telefoonnummer te verifiëren met Google Duo:

Stap 1: Controleer je telefoonnummer

Controleer of je telefoonnummer correct is ingevoerd met de juiste landcode.

Stap 2: Controleer of je een goede wifi-verbinding of mobiele dataverbinding hebt

• Controleer je instellingen:
    • Zorg ervoor dat wifi of mobiele data is ingeschakeld.
    • Zorg ervoor dat de vliegtuigmodus is uitgeschakeld.
  • Ga naar een plek waar je een betere verbinding hebt. Het pictogram van je wifi of mobiele data moet minimaal één streepje bevatten.
  • Als je je verbinding wilt testen, open je een browser, zoals Chrome of Safari. Ga naar een website en controleer of deze wordt geladen.

Stap 3: Controleer of je sms-berichten kunt ontvangen

• Controleer je instellingen:
    • Het mobiele signaal moet zijn ingeschakeld.
    • Zorg ervoor dat de vliegtuigmodus is uitgeschakeld.
  • Vraag een vriend om je te sms'en en controleer of je telefoon werkt.

Stap 4: Vraag een nieuwe verificatiecode aan

Op het verificatiecodescherm kun je de code opnieuw aanvragen.

• Als je geen sms ontvangt, tik je op Sms opnieuw verzenden.
  • Als je een mobiele verbinding hebt en de sms niet ontvangt, kun je vragen om gebeld te worden door op Bel me te tikken.

Stap 5: Probeer de app te herstellen

Afsluiten en opnieuw opstarten op je apparaat

1. Dubbeltik op je iPhone of iPad op de startknop.
  2. Veeg omhoog op Duo.
  3. Open de Duo-app.

De app verwijderen en opnieuw installeren

1. Verwijder Duo
  2. Download Duo opnieuw.
  3. Open de Duo-app.

Je apparaat opnieuw opstarten

1. Schakel je apparaat uit.
  2. Schakel het weer in.
  3. Open de Duo-app.

Heb je meer hulp nodig?

Als je het probleem niet kunt verhelpen met de bovenstaande oplossingen, kun je vragen stellen op het Helpforum van Duo.