Duo har uppgraderats till Meet som enda app för videosamtal och möten. Läs mer.

Hitta och bjuda in kontakter

Du hittar en person att ringa till på Duo om den finns i dina kontakter. Om personen inte finns i dina kontakter men använder Duo går den att lägga till. Om du använder Google Duo på en annan enhet med samma Google-konto synkroniseras dina kontakter mellan enheterna.

Innan du börjar

Synkronisera kontakterna för att visa dem i Google Duo. Det här går att inaktivera när som helst.

1. Öppna Inställningar på enheten.
  2. Sök efter Duo.
  3. Aktivera eller inaktivera kontaktbehörigheter.

Tips: Det går även att ta bort åtkomst till Google-kontots kontakter. Om du tar bort ditt konto kan du inte använda vissa funktioner, såsom att använda Google Duo på flera enheter.

Hitta kontakter

1. Öppna Duo på telefonen eller surfplattan med Android.
  2. Tryck i sökrutan högst upp för att visa kontaktlistan.
  3. Ange namn eller telefonnummer i sökrutan.

Kontrollera först följande om en kontakt som du söker inte visas:

Bjuda in en person till Google Duo

Om någon av dina kontakter inte använder Duo kan du bjuda in personen att ladda ned appen så att ni kan ringa videosamtal till varandra.

1. Öppna Duo på telefonen eller surfplattan med Android.
  2. Tryck i sökrutan högst upp för att visa kontaktlistan.
  3. Sök efter kontakten som du vill bjuda in och tryck på Bjud in.
  4. Din vanliga sms-app öppnas med en färdigformulerad inbjudan. Tryck på Skicka.

Mottagaren får meddelandet och kan sedan ladda ned appen eller svara direkt på meddelandet.