Duo is geüpgraded naar Meet, dé app voor videogesprekken en vergaderingen. Meer informatie

Contacten zoeken en uitnodigen

Je kunt mensen bellen via Duo als ze in je contactenlijst staan. Als iemand niet in je contacten staat maar wel Duo gebruikt, kun je die persoon toevoegen aan je contactenlijst. Als je Duo op een ander apparaat gebruikt met hetzelfde Google-account, worden je contacten gesynchroniseerd op alle apparaten.

Voordat je begint

Synchroniseer je contacten zodat ze verschijnen in Google Duo. Je kunt deze instelling op elk moment weer uitzetten.

1. Open Instellingen op je apparaat.
  2. Zoek naar Duo.
  3. Zet rechten voor Contacten aan of uit.

Tip: Je kunt de toegang tot de contacten uit je Google-account ook intrekken. Als je je account verwijdert, heb je geen toegang tot bepaalde functies (zoals Google Duo gebruiken op meerdere apparaten).

Contacten zoeken

Je kunt iemand vinden in je lijst met contacten in Duo. Als je Google Duo op een ander apparaat gebruikt met hetzelfde Google-account, worden je contacten gesynchroniseerd op alle apparaten.

Opmerking: Je contacten worden mogelijk niet gesynchroniseerd als je je Google-account hebt gekregen via je werk of school.

Contacten zoeken in Duo voor het web

1. Ga op je computer naar duo.google.com.
  2. Geef in het zoekvak de naam of het telefoonnummer van het contact op.

Contacten zoeken op een Chromebook

1. Open Duo op je Chromebook.
  2. Selecteer Videogesprek videogesprek.
  3. Je kunt de naam van het contact selecteren in de contactenlijst of de naam of het telefoonnummer opgeven in het zoekvak.

Als je Google Duo geen toegang meer wilt geven tot de contacten op je telefoon, open je de instellingen van je mobiele apparaat. Zoek naar Duo en schakel de machtiging voor contacten uit.

Als je iemand niet kunt vinden in Duo

Als het contact waarnaar je op zoek bent, niet wordt weergegeven, controleer je eerst het volgende:

Duo voor het web

Zorg ervoor dat de persoon die je wilt bellen, in je contacten staat en Duo gebruikt. Als dit het geval is en je deze persoon nog steeds niet kunt vinden, laat je het ons weten.

Chromebook

• Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Duo op je Chromebook hebt. Download de nieuwste versie van Duo voor Chrome OS.
  • Laat het ons weten als degene die je wilt bellen in je lijst met contacten staat en Duo heeft, maar nog steeds niet zichtbaar is.

Meer informatie over hoe je je contacten kunt zoeken en synchroniseren.

Iemand uitnodigen voor Google Duo

Als sommige van je contacten Google Duo nog niet gebruiken, kun je hen via je Chromebook uitnodigen de app te downloaden, zodat jullie videogesprekken kunnen voeren.

1. Open Duo op je Chromebook.
  2. Tik op Videogesprek videogesprek.
  3. Zoek het contact dat je wilt uitnodigen en tik op Uitnodigen
  4. Je standaard sms-app wordt geopend met een vooraf geladen uitnodigingsbericht. Tik op Verzenden.

De ontvanger krijgt je bericht en kan vervolgens de app downloaden of de melding rechtstreeks beantwoorden.

Opmerking: Je kunt momenteel mensen niet uitnodigen voor Duo via Duo voor het web.