Contacten zoeken en uitnodigen

Je kunt mensen bellen via Duo als ze in je lijst met contacten staan. Als mensen niet in je contacten staan, maar wel Duo gebruiken, kun je ze toevoegen.

Contacten zoeken

Je kunt iemand vinden in je lijst met contacten in Duo.

1. Open Duo op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Videogesprek videogesprek.
  3. Je kunt op de naam van het contact tikken in de contactenlijst of de naam of het telefoonnummer opgeven in het zoekvak.

Toegang tot contacten verwijderen

Als je toegang verleent, kun je de contacten van je telefoon en uit je Google-account gebruiken in Google Duo.

• Je kunt de toegang tot de contacten op je telefoon uitschakelen. Als je de toegang wilt uitschakelen, open je de instellingen van je apparaat. Zoek naar Duo en schakel de machtiging voor contacten uit.
  • Je kunt de toegang tot de contacten uit je Google-account intrekken. Als je je Google-account verwijdert uit Google Duo, kun je voorkomen dat Duo toegang heeft tot de contacten uit je Google-account. Als je je account verwijdert, heb je geen toegang tot bepaalde functies (zoals Google Duo gebruiken op meerdere apparaten).

Als je iemand niet kunt vinden in de contacten van de app

Als het contact waarnaar je op zoek bent, niet wordt weergegeven, controleer je eerst het volgende:

Iemand uitnodigen voor Google Duo

Als een van je contacten Duo niet gebruikt, kun je diegene uitnodigen om de app te downloaden, zodat je videogesprekken met elkaar kunt voeren.

1. Open Duo op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Videogesprek videogesprek.
  3. Zoek het contact dat je wilt uitnodigen en tik op Uitnodigen
  4. Je standaard sms-app wordt geopend met een vooraf geladen uitnodigingsbericht. Tik op Verzenden.

De ontvanger krijgt je bericht en kan vervolgens de app downloaden of de melding rechtstreeks beantwoorden.