Contacten zoeken en uitnodigen

Je kunt mensen bellen via Duo als ze in je contactenlijst staan. Als iemand niet in je contacten staat maar wel Duo gebruikt, kun je die persoon toevoegen aan je contactenlijst. Als je Duo op een ander apparaat gebruikt met hetzelfde Google-account, worden je contacten gesynchroniseerd op alle apparaten.

Voordat je begint

Synchroniseer je contacten zodat ze verschijnen in Google Duo. Je kunt deze instelling op elk moment weer uitzetten.

1. Open Instellingen op je apparaat.
  2. Zoek naar Duo.
  3. Zet rechten voor Contacten aan of uit.

Tip: Je kunt de toegang tot de contacten uit je Google-account ook intrekken. Als je je account verwijdert, heb je geen toegang tot bepaalde functies (zoals Google Duo gebruiken op meerdere apparaten).

Contacten zoeken

1. Open Duo op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op het zoekvak om je contactenlijst te bekijken.
  3. Geef de naam of het telefoonnummer van het contact op in het zoekvak.

Als je het contact dat je zoekt, niet ziet, check je eerst het volgende:

Iemand uitnodigen voor Google Duo

Als een van je contacten Duo niet gebruikt, kun je diegene uitnodigen om de app te downloaden, zodat je videogesprekken met elkaar kunt voeren.

1. Open Duo op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op het zoekvak om je contactenlijst te bekijken.
  3. Zoek het contact dat je wilt uitnodigen en tik op Uitnodigen.
  4. Je standaard sms-app wordt geopend met een vooraf geladen uitnodigingsbericht. Tik op Sturen.

De ontvanger krijgt je bericht en kan daarna de app downloaden of de melding rechtstreeks beantwoorden.