Läs om Google Duo

Med Google Duo kan du ringa videosamtal till familj, vänner och andra. Samtalen krypteras, vilket innebär att de är privata för dig och personen du pratar med.

Konfigurera Google Duo

Google Duo är en kostnadsfri tjänst. Innan du installerar och använder Google Duo måste du ha:

• Ett telefonnummer
  • Tillgång till en telefon som kan ta emot sms

Om du vill använda Duo på flera enheter och plattformar måste du ha ett Google-konto.

Tips! Om du använder Family Link kan ditt barn även använda Google Duo med sitt Google-konto. Barnets integritet skyddas genom att barnets konton endast får ta emot samtal och meddelanden från personer i sina kontakter. Läs mer om Family Link.

Ringa videosamtal till dina kontakter

Det går att ringa videosamtal till alla vänner som har Duo, även om de inte har samma typ av enhet som du.

Få utmärkt video- och ljudkvalitet

Gör så här för bästa bild och ljud under ett videosamtal:

• Kontrollera belysningen. Om du har svag belysning justerar Duo videons ljusstyrka. Stäng av inställningen i ett samtal genom att trycka på skärmen och stänga av läget Svagt ljus . Den går även att stänga av i Inställningar.
    Viktigt! Den här funktionen är inte kompatibel med alla Android-enheter och är kanske inte tillgänglig på din enhet.
  • Det går att växla kameravy för att visa dig själv eller det som finns framför dig. Håll enheten i ögonhöjd om kameran är riktad mot ansiktet så att andra ser ditt ansikte.
  • Kontrollera att inget (till exempel ett finger) blockerar enhetens kamera eller mikrofon.
  • Anslut till Wi-Fi innan du ringer. Wi-Fi sparar dataanvändning och kan även ge en bättre videoanslutning. Aktivera data om det inte är möjligt.

• Håll dig centrerad i Duo-videosamtal med automatisk inramning. Om du vill aktivera inställningen i ett samtal trycker du på skärmen och aktiverar läget för automatisk inramning. Det går även att slå på/stänga av i Inställningar.

• Om du vill sticka ut från bakgrunden använder du stående läge för att göra bakgrunden oskarp. Om du vill aktivera inställningen i ett samtal trycker du på skärmen och aktiverar Stående läge. Det går även att slå på/stänga av i Inställningar.

• Viktigt! Automatisk inramning och stående läge är för närvarande bara tillgängligt på Pixel 4

Visa en förhandsvideo med knack-knack

När du ringer en kontakt med Duo kan den andra personen se en livevideo med dig när enheten ringer om personen har dig som kontakt. Du ser inte personen du ringer förrän den svarar.

Det går även att stänga av knack-knack.

Flytta din bild under ett videosamtal

När du ringer ett Duo-samtal visas ditt ansikte i en liten rektangel på skärmen. Flytta den genom att trycka på och hålla ned rektangeln och dra sedan fingret över skärmen till ett annat hörn. Tryck på bilden om du vill visa ditt ansikte på hela skärmen.

Använda mindre data

Om det inte går att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk sänker Duo automatiskt anslutningen till 1 Mbit/s. Om du har gott om data i mobilabonnemanget och inte vill begränsa kvaliteten kan du stänga av Begränsa mobildataanvändning i Inställningar.

Blockera nummer

Om du får oönskade samtal går det även att blockera telefonnummer från att ringa dig.

Relaterade resurser

Försök att korrigera samtalskvaliteten om du har problem med videosamtalet.