Dette er Google Duo

Du kan bruke Google Duo til å ha videosamtaler med familie, venner og andre. Samtalene dine blir kryptert, så de er private for deg og personen du ringer til.

Konfigurer Google Duo

Google Duo er tilgjengelig kostnadsfritt for alle. For å kunne konfigurere og bruke Google Duo trenger du

• et telefonnummer
  • tilgang til en telefon som kan motta SMS-meldinger

For å bruke Duo på flere enheter og plattformer trenger du en Google-konto.

Tips: Hvis du bruker Family Link, kan barnet ditt også bruke Google Duo med Google-kontoen sin. Av hensyn til barnets personvern kan barnekontoer kun motta anrop og meldinger fra folk de har som kontakter. Finn ut mer om Family Link.

Foreta videoanrop til kontaktene dine

Du kan foreta videoanrop til alle vennene dine via Duo, selv om du ikke har samme enhet som dem.

Få best mulig video- og lydkvalitet

Slik kan du sikre at lyd og bilde er best mulig for videosamtaler:

• Sjekk belysningen. Hvis du er i svak belysning, justerer Duo lysstyrken på videoen. Hvis du vil slå av denne innstillingen i en samtale, trykker du på skjermen og slår av Svakt lys-modus . Alternativt kan du slå den av i Innstillinger.
    Viktig: Denne funksjonen er ikke kompatibel med alle Android-enheter og er kanskje ikke tilgjengelig på enheten din.
  • Du kan bytte kameravisning for å vise deg selv eller det du ser på rett foran deg. Hvis kameraet peker mot ansiktet ditt, må du holde enheten på øyenivå, slik at andre kan se ansiktet ditt.
  • Pass på at ingenting (f.eks. fingre) blokkerer kameraet eller mikrofonen på enheten din.
  • Koble deg til Wi-Fi før du ringer. Hvis du bruker Wi-Fi, sparer du bruken av mobildata, og i tillegg kan det gi bedre videokvalitet. Hvis du ikke kan bruke Wi-Fi, må du slå på mobildata.

• Hold deg i midten av bildet i Duo-videosamtaler ved hjelp av autofokus. Hvis du vil slå på denne innstillingen i en samtale, trykker du på skjermen og slår på Autofokus. Alternativt kan du slå den på/av i Innstillinger.

• Hvis du vil skille deg ut fra bakgrunnen, kan du bruke Portrettmodus for å gjøre bakgrunnen uskarp. For å slå på denne innstillingen i en samtale, trykk på skjermen og slå på Portrettmodus

• Viktig: Autofokus og Portrettmodus er foreløpig bare tilgjengelig på enkelte Pixel- og Samsung-enheter.

• Hvis du bruker nettleseren Google Chrome M86 eller nyere, eller Microsoft Edge v79 eller nyere, kan du trykke på Vis smal video eller Vis bred video for å veksle mellom liggende og stående format for videoen.

Se videoforhåndsvisninger med Bank-bank

Når du ringer til en kontakt med Duo, ser den andre personen video av deg i sanntid mens enheten ringer – hvis du er lagret blant vedkommendes kontakter. Du ser ikke personen du ringer til, før vedkommende svarer.

Du kan også slå av Bank-bank.

Flytt bildet ditt i løpet av en videosamtale

Når du har telefonsamtaler i Duo, vises ansiktet ditt i et lite rektangel på skjermen. Du kan flytte rektangelet ved å trykke og holde på det og deretter sveipe fingeren over skjermen til et annet hjørne. For å vise ansiktet ditt på hele skjermen, trykk på bildet.

Bruk mindre data

Hvis du ikke får koblet til noe Wi-Fi-nettverk, reduserer Duo automatisk tilkoblingen din til 1 Mbps. Hvis du har et mobilabonnement med nok mobildata, og du ikke vil begrense kvaliteten, kan du slå av «Begrens bruk av mobildata» i Innstillinger.

Blokkér numre

Du kan også blokkere telefonnumre for å unngå uønskede anrop.

Relaterte ressurser

Hvis du har problemer med videosamtaler, kan du prøve å fikse samtalekvaliteten.