Meer informatie over Google Duo

Je kunt Google Duo gebruiken om videogesprekken te voeren met familie, vrienden en andere gebruikers. Je gesprekken worden versleuteld, wat inhoudt dat ze uitsluitend zichtbaar zijn voor jou en de persoon die je belt.

Google Duo instellen

Google Duo is een gratis service. Voordat je Google Duo instelt en gebruikt, heb je het volgende nodig:

• Een telefoonnummer
  • Toegang tot een telefoon die sms-berichten kan ontvangen

Als je Duo op meerdere apparaten en platforms wilt gebruiken, heb je een Google-account nodig.

Tip: Als je Family Link gebruikt, kan je kind Google Duo ook gebruiken met zijn of haar Google-account. Accounts van kinderen kunnen alleen gesprekken en berichten ontvangen van mensen in hun contacten. Dit is om de privacy van je kind te waarborgen. Meer informatie over Family Link

Videogesprekken voeren met je contacten

Je kunt met Duo videogesprekken voeren met al je vrienden, zelfs als je niet hetzelfde apparaat hebt als zij.

Geweldige video- en audiokwaliteit

Hieronder staat hoe jij en je stemgeluid bij een videogesprek optimaal voor de dag komen:

• Controleer de verlichting. Als er weinig licht is, past Duo de helderheid van je video aan. Als je de instelling wilt uitschakelen in een gesprek, tik je op het scherm en schakel je de modus voor weinig licht  uit. Je kunt deze modus ook uitschakelen in 'Instellingen'.
    Belangrijk: Deze functie werkt niet met alle Android-apparaten en is mogelijk niet beschikbaar op je apparaat.
  • Je kunt schakelen tussen de verschillende cameraweergaven om jezelf in beeld te brengen of te laten zien wat jij voor je ziet. Als de camera op je gezicht is gericht, houd je je apparaat op ooghoogte zodat mensen je gezicht kunnen zien.
  • Zorg ervoor dat de camera of microfoon van je apparaat niet wordt geblokkeerd (bijvoorbeeld door je vinger).
  • Maak verbinding met wifi voordat je belt. Als je wifi gebruikt, bespaar je data en is de videoverbinding mogelijk beter. Lukt dit niet, schakel dan je dataverbinding in.

• Met 'Automatisch framen' kun je jezelf gecentreerd in beeld houden tijdens Duo-videogesprekken. Als je de instelling wilt inschakelen in een gesprek, tik je op het scherm en schakel je de modus Automatisch framen in. Je kunt deze modus ook in-/uitschakelen in 'Instellingen'.

• Vervaag de achtergrond met de portretmodus om je te onderscheiden van de achtergrond. Als je de instelling wilt inschakelen in een gesprek, tik je op het scherm en schakel je Portretmodus in. Je kunt deze modus ook in-/uitschakelen in 'Instellingen'.

• Belangrijk: 'Automatisch framen' en 'Portretmodus' zijn momenteel alleen beschikbaar op de Pixel 4.

Een videovoorbeeld bekijken met Klop Klop

Wanneer je iemand belt via Duo, kan de ander live beelden van jou zien terwijl het apparaat overgaat als diegene jou als contact heeft ingesteld. Jij kunt degene die je belt pas zien nadat deze heeft opgenomen.

Je kunt Klop Klop uitschakelen.

Je foto verplaatsen tijdens een videogesprek

Wanneer je een Duo-gesprek plaatst, wordt je gezicht in een kleine rechthoek op het scherm weergegeven. Als je de rechthoek wilt verplaatsen, plaats je daar je vinger op en sleep je deze over het scherm naar een andere hoek. Tik op je afbeelding om je gezicht in het volledige scherm weer te geven.

Minder data verbruiken

Als je geen verbinding met een wifi-netwerk kunt maken, verlaagt Duo de verbindingssnelheid automatisch tot 1 Mbps. Als je voldoende data hebt in je mobiele abonnement en de kwaliteit niet wilt beperken, kun je 'Mobiel datagebruik beperken' uitschakelen bij 'Instellingen'.

Nummers blokkeren

Als je ongewenste gesprekken wilt voorkomen, kun je ook telefoonnummers blokkeren zodat je daarmee niet kunt worden gebeld.

Gerelateerde bronnen

Als je problemen ondervindt bij je videogesprek, probeer dan de gesprekskwaliteit te verbeteren.