Duo har uppgraderats till Meet som enda app för videosamtal och möten. Läs mer.

Läs om kryptering av samtal och möten i Google Duo

Google Duo har uppgraderats med både videosamtal och mötesfunktioner. När du kommunicerar med Duo kan du använda:

• Enskilda och gruppvideosamtal: Den klassiska Duo-funktionen med end-to-end-kryptering som innebär att du ringer ett nummer eller en grupp direkt.
  • Möten: Möjlighet att skapa eller gå med i ett molnkrypterat Google Meet-möte med en länk när du är redo. Meet-möten äger rum i Duo-appen.
Google Duo använder flera krypteringsmetoder för att säkerställa att din data är skyddad. Nu går det att ringa Duo-samtal eller skapa Meet-möten i Duo. Under enskilda och gruppsamtal använder Duo end-to-end-kryptering för att maskera data med en kod som bara du och de andra i samtalet har åtkomst till. För Meet-möten i Duo-appen krypterar Duo din information under överföring och vid vila i Googles datacenter. Organisationer kan även använda kryptering på klientsidan och få fullständig kontroll över sina krypteringsnycklar för att lägga till ytterligare skydd.

Läs om hur end-to-end-krypterade samtal fungerar

End-to-end-kryptering:

• är en standardsäkerhetsmetod som skyddar kommunikationsdata.
  • är inbyggt i alla Duo-samtal. är aktiverad som standard och går inte att inaktivera.
  • Endast personer i ett samtal känner till det som sägs eller visas.
  • Tillåter inte att Google ser, hör eller sparar ljud och video från samtalet.

End-to-end-kryptering maskerar samtalsdata med en kod som kräver en avkodningsnyckel.

Nyckeln:

• Är ett nummer som skapas på din enhet och enheten som du ringer till. Den finns bara på dessa enheter.
  • Den försvinner när samtalet avslutas.
  • Delas inte med:
    • Google
    • Andra användare
    • Andra enheter

Även om någon får åtkomst till samtalsdata kan de inte förstå den utan nyckeln.

Läs mer om end-to-end-kryptering i Duos tekniska dokumentation.

Duo löser problem genom att använda en del information om dina samtal, till exempel:

• Varför och när ett samtal avbryts eller försenas
  • Uppringarens och mottagarens enhets-ID
  • Telefonnummer till personer i ett gruppsamtal

Den här informationen lagras säkert på Googles servrar i ungefär en månad.

Läs om hur molnkrypterade möten fungerar

I syfte att säkerställa datasäkerhet och integritet stöder Duo-appen dessa molnkrypteringsåtgärder för möten:

• Som standard krypteras mötesdata i Duo-appen vid överföringen mellan klienten och Googles datacenter för videomöten i Google Duo eller Google Meet.
  • Som standard krypteras mötesinspelningar lagrade i vila på Google Drive.
  • Möteskrypteringen följer:
    • Internet Engineering Task Forces säkerhetsstandarder för Datagram Transport Layer Security (DTLS)
    • SRTP (Secure Real-time Transport Protocol)

Läs mer om DTLS och SRTP.