Duo is geüpgraded naar Meet, dé app voor videogesprekken en vergaderingen. Meer informatie

Meer informatie over versleuteling van gesprekken en vergaderingen in Google Duo

Google Duo is geüpgraded en bevat nu functionaliteit voor zowel videogesprekken als vergaderingen. Je kunt op de volgende manieren in Duo communiceren:

• Videobellen via 1-op-1 en groepsgesprekken: De klassieke end-to-end versleutelde Duo-functie waarbij je een nummer of groep rechtstreeks belt.
  • Vergaderingen: Hiermee kun je een Google Meet-vergadering met cloudversleuteling maken of eraan deelnemen met een link als je er klaar voor bent. Meet-vergaderingen vinden plaats in de Duo-app.
Google Duo gebruikt verschillende versleutelingsmethoden om je gegevens te beveiligen. In Duo kun je nu Duo-gesprekken voeren of Meet-vergaderingen instellen. Voor 1-op-1- en groepsgesprekken gebruikt Duo end-to-end-versleuteling om gegevens te maskeren met een code waartoe alleen jij en de andere bellers toegang hebben. Voor Meet-vergaderingen in de Duo-app versleutelt Duo je gegevens in-transit en at-rest in de datacenters van Google. Organisaties kunnen ook versleuteling aan de clientzijde gebruiken om volledige controle te hebben over hun versleutelingssleutels zodat ze een extra beveiligingslaag kunnen toevoegen.

Meer informatie over hoe end-to-end versleutelde gesprekken werken

End-to-end-versleuteling:

• Is een standaard beveiligingsmethode waarmee communicatiegegevens worden beschermd.
  • Is ingebouwd in elk Duo-gesprek, staat standaard aan en kan niet worden uitgezet.
  • Laat alleen mensen in een gesprek weten wat er wordt gezegd of getoond.
  • Staat niet toe dat Google de audio en video van je gesprek bekijkt, hoort of opslaat.

End-to-end-versleuteling maskeert de gespreksgegevens met een code die een sleutel vereist om te decoderen.

De sleutel:

• Is een nummer dat is gemaakt op jouw apparaat en op het apparaat waar je naartoe belt (de sleutel bestaat alleen op die apparaten).
  • Verdwijnt als het gesprek wordt beëindigd.
  • Wordt niet gedeeld met:
    • Google
    • Andere gebruikers
    • Andere apparaten

Zelfs als iemand toegang krijgt tot de gespreksgegevens, kan die persoon ze niet begrijpen zonder de sleutel.

Bekijk meer informatie in de technische paper over end-to-end-versleuteling van Duo

Duo gebruikt bepaalde gegevens van je gesprekken om te helpen met het oplossen van problemen. Voorbeelden van die gegevens zijn:

• Waarom en wanneer een gesprek wordt afgebroken of vertraagd
  • De apparaat-ID's van de beller en de ontvanger
  • De telefoonnummers van mensen in een groepsgesprek

Deze gegevens worden ongeveer een maand beveiligd opgeslagen op de servers van Google.

Meer informatie over hoe cloudversleutelde vergaderingen werken

De Duo-app ondersteunt deze cloudversleutelingsmaatregelen voor vergaderingen om gegevensbeveiliging en privacy te waarborgen:

• Vergaderingsgegevens in de Duo-app worden standaard versleuteld tijdens de overdracht tussen de client en de Google-datacenters voor videovergaderingen die plaatsvinden in Google Duo of Google Meet.
  • Opnamen van vergaderingen die zijn opgeslagen in Google Drive, worden standaard versleuteld.
  • De versleuteling van vergaderingen voldoet aan:
    • Beveiligingsnormen van de Internet Engineering Task Force voor Datagram Transport Layer Security (DTLS)
    • Secure Real-time Transport Protocol (SRTP)

Meer informatie over DTLS en SRTP