Duo is geüpgraded naar Meet, dé app voor videogesprekken en vergaderingen. Meer informatie

Aan de slag met Google Duo op Samsung-apparaten

Belangrijk: De functies in dit artikel zijn alleen beschikbaar voor de Samsung S21-serie en hoger.

Google Duo Duo breidt videogesprekken op Samsung S21-telefoons en hoger uit met exclusieve functies.

De app is:

• vooraf geladen op bepaalde Samsung-apparaten,
  • de standaard-app voor videobellen op Samsung S21-apparaten.

Een video- of audiogesprek beantwoorden

Je kunt omhoog, omlaag of zijwaarts swipen om Google Duo-gesprekken Duo te beantwoorden op je Samsung-apparaat.

Automatisch framen aanzetten voor gesprekken

Met automatisch framen voor Google Duo-gesprekken Duo kun je makkelijker worden gecentreerd in 1-op-1- of groepsgesprekken op je Samsung-apparaat. Automatisch framen herkent gezichten die in beeld zijn tijdens gesprekken. De zoomniveaus worden aangepast en gezichten worden automatisch gecentreerd.

Automatisch framen staat standaard uit. Zo zet je automatisch framen aan:

1. Start of beantwoord een Google Duo-gesprek Duo op je Samsung-apparaat.
  2. Tik tijdens het gesprek rechtsonder op Meer opties Meer en dan Automatisch framen.

Je videogesprek casten naar een groot scherm

Je kunt je Google Duo-gesprekken Duo casten naar grote schermen, zoals tv's, vanaf je Samsung-apparaat.

1. Start of beantwoord een Google Duo-gesprek Duo op je Samsung-apparaat.
  2. Tik tijdens het gesprek rechtsonder op Meer opties Meer.
  3. Tik op Smart View.
  4. Selecteer het apparaat waarnaar je wilt casten.
  5. Tik weer op Smart View om het casten te stoppen.

Tip: De video wordt gemirrord van je telefoon naar je tv. Je telefoon speelt de audio af.

Deelnemen aan een groepsgesprek vanaf een 2e apparaat

Je kunt schakelen tussen Google Duo Duo op je Galaxy-smartphone en Galaxy-tablet om verschillende schermformaten te gebruiken en meerdere taken uit te voeren.

1. Zorg dat je Galaxy-smartphone en Galaxy-tablet zijn ingelogd bij hetzelfde Google-account.
  2. Start of neem deel aan een gesprek in Google Duo Duo.
  3. Swipe omlaag op het scherm om het venster met meldingen te openen.
  4. Tik op Doorverbinden.

Tip: Je kunt het gesprek terugschakelen naar het oorspronkelijke apparaat door dezelfde stappen te volgen. Het oorspronkelijke apparaat waarmee je het groepsgesprek hebt beantwoord, blijft ingelogd bij het gesprek tenzij je ophangt op dat apparaat.

Verbeterde functie voor scherm delen gebruiken

Als je je Samsung-apparaat gebruikt om je scherm te delen in een Google Duo-gesprek, beschikt je gedeelde scherm over betere audio- en videokwaliteit. De persoonlijke of YouTube-video's die je deelt via Google Duo:

• bevatten het oorspronkelijke geluid tijdens het afspelen,
  • gebruiken HD (high-definition) voor duidelijkere videobeelden.

Je scherm delen op Samsung S21-apparaten

Belangrijk: Je bent niet via de camera te zien terwijl je je scherm deelt. Je kunt je scherm alleen delen in 1-op-1-gesprekken.

1. Open Google Duo Duo.
  2. Start een videogesprek.
  3. Tik onderaan op Meer optiesMeer en dan Scherm delen Scherm delen en dan Nu starten.
    • De andere beller kan je verzoek om je scherm te delen, accepteren of annuleren.
  4. Tik op Scherm delen Scherm delen om het delen van je scherm te beëindigen.

Je scherm delen op Samsung S22- en S8-apparaten via live delen

Op Samsung S22- en S8-apparaten kun je het volgende doen:

• Apps selecteren en openen.
  • Bedieningselementen voor scherm delen gebruiken.

Meer informatie over live delen

Exclusieve functies voor de gezinsmodus gebruiken

De gezinsmodus van Google Duo biedt betere gespreksfunctionaliteit als jonge kinderen een Google Duo-gesprek voeren. In de gezinsmodus worden bedieningselementen tijdens gesprekken verborgen om te voorkomen dat kinderen per ongeluk ophangen of het geluid dempen.

Als je op een canvas tekent tijdens het Google Duo-gesprek op je Samsung-apparaat, ziet de ontvanger wat je tekent. Andere exclusieve functies zijn:

• Penseelkiezer
  • Kleurkiezer met meer kleuren
  • Frequentere frame-updates

Gezinsmodus inschakelen

1. Start of ontvang een Google Duo-videogesprek Duo.
  2. Tik onderaan op Menu Menu en dan Gezin.
    • Als je effecten wilt gebruiken om bijvoorbeeld je gezicht te vervangen door een afbeelding van een bloem, tik je op Effecten.
    • Tik op Doodle om afbeeldingen te tekenen.