In-/uitzoomen of de documentweergave wijzigen

Je kunt wijzigen hoe een document, presentatie of spreadsheet wordt weergegeven, bijvoorbeeld door de tekst groter te maken of de werkbalk bovenaan te verbergen.

Als je wilt zoomen in een dia, kun je sneltoetsen gebruiken.

In- of uitzoomen

De zoomfunctie in een Google-document of -spreadsheet wijzigen

1. Open op je computer een document in Google Documenten of een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Klik op de werkbalk op 100%.
  3. Kies hoe groot je de tekst wilt maken of geef een getal tussen 50 en 200 op.
    • Tip: Klik op Passend maken in Google Documenten als je wilt dat het document even breed is als het browservenster.

De zoomfunctie in een Google-presentatie wijzigen

1. Open op je computer een presentatie in Google Presentaties.
  2. Klik in de werkbalk op Passend maken.
  3. Selecteer een zoomoptie in het dropdownmenu of geef een getal op tussen 25 en 1600.
    1. Tip: Klik op Passend maken om het canvas net zo breed te maken als het browservenster.

De weergave wijzigen

1. Open een document, spreadsheet of presentatie op je computer.
  2. Klik in de werkbalk op Weergeven en kies vervolgens een optie.
    • Volledig scherm: Hiermee verberg je het menu en de werkbalk. Wil je het volledige scherm weer verlaten, druk dan op Esc of Escape op je toetsenbord. Als je een touchscreen gebruikt, tik je op het scherm en houd je het vast om het contextmenu te openen en dan Volledig scherm afsluiten.
    • Afdrukopmaak tonen: Deze optie is alleen beschikbaar in Google Documenten met een indeling met paginering. Geef je kopteksten, voetteksten en marges tussen pagina's weer zoals deze eruitzien als je het document zou afdrukken.

Tip: Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties onthouden de meest recente weergave. Wanneer je de weergave wijzigt, wordt deze niet gewijzigd voor anderen die het bestand bekijken.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.