Finn filer og mapper med Google Disk-snarveier

Med snarveier blir det enklere for deg og teamet ditt å finne og organisere filer og mapper i flere Google Disk-områder.

Finn ut mer om snarveier

• En snarvei er en link som fører til en annen fil eller mappe.
  • Du kan bruke snarveier i Disk-området ditt eller i delte Disk-områder.
  • Snarveier er synlige for alle som har tilgang til mappen eller Disk-området.
  • Snarveier peker tilbake til den opprinnelige filen, slik at du alltid har den nyeste informasjonen.
  • Du kan selv lage opptil 500 snarveier per fil eller mappe. For hvert element kan det lages opptil 5000 snarveier totalt.

VIKTIG: Navnene på snarveiene er synlige for alle som har tilgang til mappen eller Disk-området som snarveien ligger i. At noen kan se snarveien, betyr ikke at de kan åpne den. Tillatelsene for den opprinnelige filen oppdateres ikke automatisk når du oppretter en snarvei til den. Husk å gi alle nye brukere tilgang til den opprinnelige filen.

Du finner en liste over hurtigtaster i Google Disk ved å gå til hurtigtaster.

Lag en snarvei

1. Åpne Google Disk-appen Google Disk på Android-telefonen din.
  2. Finn filen eller mappen du vil lage en snarvei til.
  3. Trykk på Mer Mer og så Legg til en snarvei til Disk.
  4. Velg stedet der du vil plassere snarveien.
  5. Trykk på Legg til en snarvei.

Viktig:

• Hvis du lager en snarvei i en Disk-mappe som eies av noen andre, kan du ikke slette snarveien.
  • Du kan ikke lage snarveier til andre snarveisfiler, men du kan opprette kopier av dem.
  • Du kan også opprette kopier av mappesnarveier.

Slett en snarvei

Viktig:

• Du kan slette en snarvei, men du kan ikke slette den opprinnelige filen eller filer du ikke eier. Eieren av snarveien kan slette snarveien, men målfilen kan bare slettes av filens eier.
  • Du kan ikke slette filer eller mapper hvis du ikke har tillatelse til å gjøre dette.
  1. Åpne Google Disk-appen Google Disk på Android-telefonen din.
  2. Finn snarveien du vil fjerne.
  3. Trykk på Mer og så Fjern.
  4. For å fjerne snarveien for godt, må du slette den fra papirkurven.
    1. Til venstre trykker du på menyen Meny og så Papirkurv.
    2. Finn snarveien du vil slette og så trykk på Mer Mer og så Slett for godt.

Fiks en ødelagt snarvei

En snarvei fungerer ikke hvis

• du ikke har tillatelse til å åpne den opprinnelige filen
  • den opprinnelige filen ligger i papirkurven
  • den opprinnelige filen er slettet

Hvis du vil fikse den brutte snarveien, kan du prøve å gjenopprette den opprinnelige filen, eller be eieren om tillatelse til å åpne filen.