Tiedostojen ja kansioiden löytäminen Google Driven pikakuvakkeiden avulla

Pikakuvakkeiden avulla sinä ja tiimisi voitte helposti löytää tiedostoja ja kansioita useista Google Driveista sekä pitää ne järjestyksessä helposti.

Lisätietoja pikakuvakkeista

• Pikakuvake on linkki, joka johtaa toiseen tiedostoon tai kansioon.
  • Voit käyttää pikakuvakkeita Driveissa ja jaetuissa Driveissa.
  • Pikakuvakkeet näkyvät kaikille, joilla on kansion tai Driven käyttöoikeudet.
  • Pikakuvakkeet johtavat alkuperäiseen tiedostoon, joten niiden tiedot ovat aina ajan tasalla.
  • Voit luoda itse jopa 500 pikakuvaketta tiedostoa tai kansiota kohti. Kullakin kohteella voi olla yhteensä enintään 5 000 kenen tahansa luomaa pikakuvaketta.

Tärkeää:

• Pikakuvakkeen nimi näkyy kaikille, joilla on pääsy kansioon tai Driveen, jossa pikakuvake sijaitsee.
  • Kaikki, joilla on pääsy tiedostoon tai Driveen, eivät voi avata pikakuvaketta.
  • Alkuperäisen tiedoston lupia ei päivitetä automaattisesti pikakuvakkeen luonnin yhteydessä.
  • Jos haluat pääsyn tiedostoon tai kansioon, pyydä alkuperäisen tiedoston käyttölupaa pikakuvakkeen kautta. Alkuperäisen tiedoston omistaja saa lupapyynnön sähköpostitse.

Katso Google Driven pikanäppäimet pikanäppäinten ohjeista.

Pikakuvakkeen luominen

1. Avaa Google Drive ‑sovellus Google Drive Android-puhelimella.
  2. Etsi tiedosto tai kansio, jonka pikakuvakkeen haluat luoda.
  3. Valitse LisääLisää ja sitten Lisää pikakuvake Driveen.
  4. Valitse pikakuvakkeen sijainti.
  5. Valitse Lisää pikakuvake.

Tärkeää:

• Jos luoda pikakuvakkeen jonkun muun omistamaan Drive-kansioon, et voi poistaa kyseistä pikakuvaketta.
  • Voit kopioida pikakuvakkeen, mutta et voi luoda toiseen pikakuvakkeeseen viittaavaa pikakuvaketta.
  • Voit luoda myös kansion pikakuvakkeen.

Pikakuvakkeen poistaminen

Tärkeää:

• Voit poistaa pikakuvakkeen, mutta et voi poistaa alkuperäistä tiedostoa etkä tiedostoja, joita et omista. Pikakuvakkeen omistaja voi poistaa pikakuvakkeen, mutta vain kohdetiedoston omistaja voi poistaa tiedoston.
  • Et voi poistaa tiedostoa tai kansiota, jonka käyttöoikeuksia sinulla ei ole.
  1. Avaa Google Drive ‑sovellus Google Drive Android-puhelimella.
  2. Etsi poistettava pikakuvake.
  3. Valitse Lisää ja sitten Poista.
  4. Voit poistaa pikakuvakkeen pysyvästi poistamalla sen roskakorista.
    1. Valitse vasemmalta Valikko Valikko ja sitten Roskakori.​
    2. Etsi poistettava pikakuvake ja sitten  valitse Lisää Lisää ja sitten Poista pysyvästi.

Toimimattoman pikakuvakkeen korjaaminen

Pikakuvake ei toimi, jos:

• sinulla ei ole alkuperäisen tiedoston käyttöoikeutta
  • alkuperäinen tiedosto on roskakorissa
  • alkuperäinen tiedosto on poistettu.

Voit korjata toimimattoman pikakuvakkeen palauttamalla alkuperäisen tiedoston tai pyytämällä tiedoston omistajaa antamaan tiedoston käyttöoikeudet.