Få filer godkjent i Google Disk

Du kan få godkjent innholdet ditt i Google Disk. Når filen din er klar til gjennomgang, kan du låse den og be mottakeren om å godkjenne innholdet.

Be om godkjenning

Kun kvalifiserte jobb- eller skolekontoer kan brukes til å be om godkjenning, og du er ikke logget på.

Logg på jobb- eller skolekontoen din

Endre og tilbakestill godkjenninger

Filer er som standard opplåst mens de gjennomgås for godkjenning. Alle med redigeringstilgang kan redigere, kommentere eller komme med forslag knyttet til filen.

Viktig: Når en endring er gjort, må alle evaluerere godkjenne de nye endringene for å sikre at det riktige innholdet er gjennomgått.

Lås dokumenter

Du kan låse dokumenter for å forsikre deg om at evaluererne ikke kan endre dem mens de er til godkjenning. Endringer, kommentarer og forslag kan ikke legges til i låste dokumenter.

• For å låse et dokument, klikk på Fil And then Lås.
  • For å låse opp et dokument, klikk på Fil And then Lås opp.

Lås opp filer for å redigere dem

Når en fil er godkjent og låst, kan alle med redigeringstilgang låse opp filen og gjøre nye endringer.

Viktig: Når en fil blir låst opp under en godkjenningsprosess, blir de tidligere godkjenningene tilbakestilt, og de som har godkjent, må godkjenne dokumentet på nytt. Når godkjenningsprosessen er fullført, kan du låse opp filen uten å tilbakestille godkjenningene. Hvis endringer gjøres etter at godkjenningsprosessen er fullført, knyttes den fullførte godkjenningsprosessen til den forrige versjonen av filen. Finn ut hvordan du sjekker godkjenninger av tidligere versjoner av en fil

Lås opp en Google Dokumenter-, Regneark- eller Presentasjoner-fil

1. Gå til Google Disk på datamaskinen din.
  2. Dobbeltklikk på filen.
  3. Øverst i dokumentet klikker du på Låst  And then Lås opp filen.

Lås opp andre filtyper i Google Disk

1. Gå til Google Disk på datamaskinen din.
  2. Høyreklikk på filen And then Lås opp.

Godkjenn eller avvis filer

Når en godkjenningsprosess pågår i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner, vises et banner øverst i filen.

• Klikk på Godkjenn for å godkjenne filen. Du kan også legge til et valgfritt notat.
  • For å avvise filen, klikk på Avvis. Du kan også legge til et valgfritt notat.
  • Klikk på Se detaljer for å åpne sidefeltet og se gjennom godkjenningsdetaljene.

Åpne sidefeltet for godkjenning

Du kan gå gjennom godkjenningsdetaljene for et dokument i godkjenningsprosessen i sidefeltet.

I listen over Google Disk-filer

1. Gå til Google Disk på datamaskinen din.
  2. Høyreklikk på filen And then Godkjenninger.
  3. På godkjenningskortet som åpnes i sidefeltet til høyre, klikker du på Åpne.

I Google Disk-forhåndsvisningen

1. Gå til Google Disk på datamaskinen din.
  2. Dobbeltklikk på filen for å åpne Disk-forhåndsvisningen. Dette fungerer for filer som ikke er opprettet i Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner eller Microsoft Office.
  3.  Øverst til høyre klikker du på Meny 3 dot menu icon And then Godkjenninger for å åpne sidefeltet.
  4. Klikk på Åpne på godkjenningskortet som åpnes.

I Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner

1. Gå til Google Disk på datamaskinen din.
  2. Dobbeltklikk på filen for å åpne den i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.
  3. Slik åpner du sidefeltet:
    • Øverst klikker du på Fil And then Godkjenninger.
    • Klikk på Se detaljer på banneret.

Gjennomgå endringer som er gjort i godkjenningsprosessen

I Google Dokumenter-, Regneark- og Presentasjoner-filer kan du gjennomgå innholdsendringer som er gjort i godkjenningsprosessen.

1. Åpne sidefeltet for godkjenning.
  2. Velg et alternativ fra rullegardinmenyen i sidefeltet til høyre:

• Siden godkjenningen startet
    • Siden du sist godkjente elementet
    • Siden du sist åpnet elementet
    Tips:
    • Du må se på endringene via sidefeltet for godkjenning – ellers ser du ikke alternativet «Siden jeg sist så på elementet» i rullegardinmenyen.
    • Filen må være godkjent eller uendret – ellers ser du ikke alternativet «Siden jeg sist godkjente elementet» i rullegardinmenyen.
  3. Klikk på Visning.

Endre forespørsler

Når du har sendt inn en forespørsel om godkjenning, kan du endre eller avbryte den.

1. Åpne sidefeltet for godkjenning i filen.
  2. I sidefeltet kan du gjøre følgende:
    • Bytte ut godkjennere: Ved siden av den nåværende godkjenneren klikker du på Mer Mer og så Bytt godkjenner.
    • Legge til godkjennere: Øverst til høyre klikker du på Legg til godkjennere Legg til godkjenner.
    • Endre fristen: Øverst klikker du på fristen  og skriver inn en ny dato.

Avbryt forespørselen om godkjenning

Hvis du ikke lenger ønsker at noen skal godkjenne forespørselen din, kan du avbryte den.

1. Åpne sidefeltet for godkjenning i filen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Avbryt forespørselen.

Finn filer som må godkjennes

1. Gå til Google Disk på datamaskinen din.
  2. I søkefeltet øverst klikker du på nedoverpilen Nedoverpil.
  3. Ved siden av Godkjenninger velger du Venter på godkjenning fra meg eller Forespurt av meg.
  4. Klikk på Søk.

Se tidligere godkjenninger for en fil

Viktig: Du kan bare se tidligere godkjenninger for Dokumenter-, Regneark- og Presentasjoner-filer.

1. Gå til Google Disk på datamaskinen din.
  2. Åpne filen du vil se godkjenninger for.
  3. Hvis godkjente versjoner er tilgjengelige, klikker du på Se godkjente versjoner øverst.
  4. I versjonsloggen klikker du på Se godkjenningsdetaljer til høyre.