Goedkeuring krijgen voor bestanden in Google Drive

Je kunt goedkeuringen voor je content krijgen in Google Drive. Als je materiaal klaar is voor beoordeling, kun je het bestand vergrendelen en de ontvanger vragen om de conceptcontent goed te keuren.

Verzoeken om goedkeuring

Je kunt alleen verzoeken om goedkeuring als je een in aanmerking komend werk- of schoolaccount gebruikt, maar je bent momenteel niet ingelogd.

Inloggen op je werk- of schoolaccount

Goedkeuringen bewerken en resetten

Tijdens het goedkeuringsproces blijven bestanden standaard ongrendeld. Alle bewerkers kunnen het bestand bewerken, erop reageren of er suggesties voor doen.

Belangrijk: Zodra er een bewerking is aangebracht, moeten alle reviewers de nieuwe wijzigingen goedkeuren om ervoor te zorgen dat de juiste content wordt beoordeeld.

Een document vergrendelen

Je kunt een document vergrendelen zodat reviewers het tijdens het goedkeuringsproces niet kunnen wijzigen. Vergrendelde documenten kunnen niet worden bewerkt en er kunnen geen reacties en suggesties aan worden toegevoegd.

• Als je een document wilt vergrendelen, klik je op Bestand Vervolgens Vergrendelen.
  • Klik op Bestand Vervolgens Ontgrendelen om een document te ontgrendelen.

Een bestand ontgrendelen om het te bewerken

Nadat een bestand is goedgekeurd en vergrendeld, kan iedereen met bewerkingsrechten het bestand ontgrendelen en nieuwe bewerkingen doorvoeren.

Belangrijk: Wanneer een bestand tijdens het goedkeuringsproces wordt ontgrendeld, worden alle geregistreerde goedkeuringen gereset en moeten de eerdere goedkeurders het document opnieuw goedkeuren. Na voltooiing van het goedkeuringsproces kun je het bestand ontgrendelen zonder dat de goedkeuringen worden gereset. Als het bestand na voltooiing van het goedkeuringsproces wordt bewerkt, worden de gegeven goedkeuringen aan de vorige versie van het bestand gekoppeld. Lees meer informatie over hoe je goedkeuringen voor eerdere versies van een bestand kunt controleren.

Een Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-bestand ontgrendelen

1. Ga op je computer naar Google Drive.
  2. Dubbelklik op het bestand.
  3. Klik bovenaan het document op Vergrendeld  Vervolgens Bestand ontgrendelen.

Andere bestandstypen ontgrendelen in Google Drive

1. Ga op je computer naar Google Drive.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand Vervolgens Ontgrendelen.

Een bestand goedkeuren of weigeren

In Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties wordt bovenin het bestand een banner weergegeven wanneer het goedkeuringsproces actief is.

• Klik op Goedkeuren om het bestand goed te keuren. Je kunt ook een opmerking toevoegen.
  • Klik op Weigeren om het bestand te weigeren. Je kunt ook een opmerking toevoegen.
  • Klik op Details weergeven als je de zijbalk wilt openen om de goedkeuringsgegevens te bekijken.

Zijbalk voor goedkeuring openen

Je kunt de goedkeuringsgegevens van een document in het goedkeuringsproces bekijken in de zijbalk.

Vanuit de lijst met bestanden in Google Drive

1. Ga op je computer naar Google Drive.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand Vervolgens Goedkeuringen.
  3. Klik rechts in de zijbalk op Openen op de goedkeuringskaart die wordt weergegeven.

Vanuit een Google Drive-voorbeeld

1. Ga op je computer naar Google Drive.
  2. Dubbelklik op het bestand om het Drive-voorbeeld te openen. Je kunt alleen een Drive-voorbeeld openen voor bestanden die geen Google Documenten-, Google Spreadsheets-, Google Presentaties- of Microsoft Office-bestanden zijn.
  3. Klik rechtsboven op Menu 3 dot menu icon Vervolgens Goedkeuringen om de zijbalk te openen.
  4. Klik op Openen op de goedkeuringskaart die wordt weergegeven.

Vanuit Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties

1. Ga op je computer naar Google Drive.
  2. Dubbelklik op het bestand om het te openen in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  3. Doe het volgende om de zijbalk te openen:
    • Klik bovenaan op Bestand Vervolgens Goedkeuringen.
    • Klik in de banner op Details weergeven.

Bewerkingen beoordelen die tijdens het goedkeuringsproces zijn aangebracht

Voor Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties kun je tijdens het goedkeuringsproces contentwijzigingen beoordelen.

1. Open de zijbalk voor goedkeuring.
  2. Selecteer een van de volgende opties in het dropdownmenu rechts in de zijbalk:

• Sinds de eerste goedkeuring
    • Sinds je laatste goedkeuring
    • Sinds je het item voor het laatst hebt bekeken
    Tips:
    • Je moet wijzigingen bekijken via de zijbalk voor goedkeuring. Anders zie je de optie 'Sinds ik het document voor het laatst heb bekeken' niet in het dropdownmenu.
    • Het bestand moet zijn goedgekeurd of ongewijzigd zijn. Anders zie je de optie 'Sinds mijn laatste goedkeuring' niet in het dropdownmenu.
  3. Klik op Weergeven.

Je verzoek bewerken

Nadat je een goedkeuringsverzoek hebt ingediend, kun je het wijzigen of annuleren.

1. Open de zijbalk voor goedkeuring in het bestand.
  2. Vanuit de zijbalk kun je het volgende doen:
    • Goedkeurders wijzigen: klik naast de huidige goedkeurder op Meer Meer en dan Goedkeurder wijzigen.
    • Goedkeurders toevoegen: klik rechtsboven op Goedkeurders toevoegen Add approver .
    • De deadline wijzigen: klik bovenaan op de deadline  en geef een nieuwe datum op.

Een goedkeuringsverzoek annuleren

Als je niet meer wilt dat iemand je verzoek goedkeurt, kun je het annuleren.

1. Open de zijbalk voor goedkeuring in het bestand.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Verzoek annuleren.

Bestanden zoeken die moeten worden goedgekeurd

1. Ga op je computer naar Google Drive.
  2. Klik bovenaan in het zoekvak op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer naast Goedkeuringen de optie Wachten op mijn goedkeuring of Aangevraagd door mij.
  4. Klik op Zoeken.

Eerdere goedkeuringen voor een bestand bekijken

Belangrijk: Je kunt alleen eerdere goedkeuringen voor Documenten-, Spreadsheets- en Presentaties-bestanden bekijken.

1. Ga op je computer naar Google Drive.
  2. Open het bestand waarvoor je goedkeuringen wilt bekijken.
  3. Als er goedgekeurde versies beschikbaar zijn, klik je bovenaan op Goedgekeurde versies bekijken.
  4. Klik rechts in de versiegeschiedenis op Goedkeuringsgegevens bekijken.