Hyväksyntöjen hankkiminen Google Drivessa oleville tiedostoille

Voit saada hyväksyntöjä sisällöllesi Google Drivessa. Kun materiaalisi on valmis tarkistettavaksi, voit lukita tiedoston ja pyytää vastaanottajaa hyväksymään luonnoksena tallennetun sisällön.

Hyväksynnän pyytäminen

Hyväksyntää voi pyytää vain ehdot täyttävillä työ- tai koulutileillä, etkä ole tällä hetkellä kirjautuneena sisään kumpaankaan edellä mainituista.

Kirjaudu työpaikan tai oppilaitoksen tilille

Hyväksyntöjen muokkaaminen ja nollaaminen

Hyväksyntää odottavia tiedostoja ei avata oletuksena. Kaikki muokkaajat voivat muokata, kommentoida tai tehdä ehdotuksia tiedostoon.

Tärkeää: Kun muokkaus on tehty, kaikkien tarkastajien on hyväksyttävä uudet muutokset. Näin varmistetaan, että oikea sisältö tulee tarkastetuksi.

Dokumentin lukitseminen

Voit lukita dokumentin varmistaakseesi, että tarkastajat eivät voi muuttaa tiedostoa hyväksymisen yhteydessä. Lukittuja dokumentteja ei voi muokata tai kommentoida eikä niihin voi lisätä ehdotuksia.

• Jos haluat lukita dokumentin, valitse Tiedosto And then Lukitse.
  • Jos haluat avata dokumentin lukituksen, valitse Tiedosto And then Avaa lukitus.

Tiedoston lukituksen avaaminen muokkausta varten

Kun tiedosto on hyväksytty ja lukittu, kaikki, joilla on muokkausoikeudet, voivat avata tiedoston lukituksen ja tehdä uusia muokkauksia.

Tärkeää: Jos tiedoston lukitus avataan hyväksyntäprosessin aikana, jo tallennetut hyväksynnät nollataan ja hyväksyjien täytyy hyväksyä dokumentti uudelleen. Kun kaikki tarkastajat ovat hyväksyneet dokumentin, voit avata tiedoston lukituksen menettämättä hyväksyntöjä. Jos hyväksyntäprosessin läpikäyneeseen tiedostoon tehdään muokkauksia, annetut hyväksynnät liitetään tiedoston vanhempaan versioon. Lue lisää tiedoston vanhempien versioiden hyväksyntöjen tarkistamisesta.

Google Docs-, Sheets- tai Slides-tiedoston lukituksen avaaminen

1. Avaa Google Drive tietokoneella.
  2. Kaksoisklikkaa tiedostoa.
  3. Klikkaa dokumentin yläreunasta Lukittu  And then Avaa tiedoston lukitus.

Muiden tiedostotyyppien lukituksen avaaminen Google Drivessa

1. Avaa Google Drive tietokoneella.
  2. Klikkaa tiedostoa kakkospainikkeella And then Avaa lukitus.

Tiedoston hyväksyminen tai hylkääminen

Kun hyväksyntäprosessi on käynnissä Google Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa, tiedoston yläreunassa näkyy banneri.

• Hyväksy tiedosto klikkaamalla Hyväksy. Voit myös kirjoittaa viestin.
  • Voit hylätä tiedoston klikkaamalla Hylkää. Voit myös kirjoittaa viestin.
  • Jos haluat avata sivupalkin ja tarkistaa hyväksyntätiedot, klikkaa Näytä tiedot.

Hyväksyntäsivupalkin avaaminen

Näet hyväksyntäprosessissa olevan dokumentin hyväksyntätiedot sivupalkista.

Google Driven tiedostoluettelosta

1. Avaa Google Drive tietokoneella.
  2. Klikkaa tiedostoa kakkospainikkeella And then Hyväksynnät.
  3. Klikkaa oikean reunan sivupalkkiin tulevasta hyväksyntäkortista Avaa.

Google Driven esikatselusta

1. Avaa Google Drive tietokoneella.
  2. Avaa Driven esikatselu kaksoisklikkaamalla tiedostoa. Esikatselu avataan muille kuin Google Docs-, Sheets-, Slides- tai Microsoft Office ‑tiedostoille.
  3. Avaa sivupalkki klikkaamalla yläreunasta Valikko 3 dot menu icon And then Hyväksynnät.
  4. Klikkaa näkyviin tulevasta hyväksyntäkortista Avaa.

Google Docsista, Sheetsista ja Slidesista

1. Avaa Google Drive tietokoneella.
  2. Avaa tiedosto Google Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa kaksoisklikkaamalla sitä.
  3. Avaa sivupalkki:
    • Klikkaa yläreunasta Tiedosto And then Hyväksynnät.
    • Klikkaa bannerista Näytä tiedot.

Hyväksyntäprosessin aikana tehtyjen muokkausten tarkistaminen

Voit tarkistaa Google Docs-, Sheets- ja Slides-tiedostojen sisältöön hyväksyntäprosessin aikana tehdyt muutokset.

1. Avaa hyväksyntäpalkki.
  2. Valitse haluamasi vaihtoehto oikeanpuoleisen sivupalkin avattavasta valikosta:

• Hyväksynnän alkamisesta alkaen
    • Viimeisimmästä hyväksymiskerrasta alkaen
    • Viimeisimmästä katselukerrasta alkaen
    Vinkkejä:
    • Sinun on katsottava muutokset hyväksynnän sivupalkista, jotta näet "viimeisestä katselukerrastani alkaen" ‑vaihtoehdon avattavasta valikosta.
    • Tiedoston on oltava hyväksytty tai muuttamaton, jotta näet "viimeisestä hyväksymiskerrastani alkaen" ‐vaihtoehdon avattavasta valikosta.
  3. Klikkaa Näytä.

Pyynnön muokkaaminen

Voit muuttaa tekemääsi hyväksymispyyntöä tai perua sen.

1. Avaa tiedoston hyväksyntäpalkki
  2. Sivupalkista voit:
    • Vaihtaa hyväksyjiä: Klikkaa nykyisen hyväksyjän vierestä Lisää Lisääja sitten Vaihda hyväksyjä.
    • Lisätä hyväksyjiä: Klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää hyväksyjiä Lisää hyväksyjä .
    • Muuttaa määräpäivää: Klikkaa yläreunasta määräpäivää ja valitse uusi määräpäivä.

Hyväksymispyynnön peruuttaminen

Jos et enää halua pyytää hyväksyntää dokumentillesi, voit perua pyynnön.

1. Avaa tiedoston hyväksyntäpalkki
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Peruuta pyyntö.

Hyväksynnän tarvitsevien tiedostojen etsiminen

1. Avaa Google Drive tietokoneella.
  2. Klikkaa näytön yläreunassa olevan hakukentän alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse Hyväksynnät-kohdan vierestä Odottaa hyväksyntääni tai Minun pyytämäni.
  4. Klikkaa Hae.

Tiedoston aiempien hyväksyntöjen katsominen

Tärkeää: Näet vain Docs-, Sheets- ja Slides-tiedostojen aiemmat hyväksynnät.

1. Avaa Google Drive tietokoneella.
  2. Avaa tiedosto, jonka hyväksynnät haluat nähdä.
  3. Jos hyväksyttyjä versioita on saatavilla, klikkaa yläreunasta Näytä hyväksytyt versiot.
  4. Valitse versiohistorian oikeasta reunasta Näytä hyväksynnän tiedot.