Goedkeuring krijgen voor bestanden in Google Drive

Je kunt alleen verzoeken om goedkeuring als je een in aanmerking komend werk- of schoolaccount gebruikt, maar je bent momenteel niet ingelogd.

Inloggen op je werk- of schoolaccount

Goedkeuringen bewerken en resetten

Belangrijk: Als een gebruiker een bewerking heeft aangebracht, moeten alle goedkeurders de nieuwe wijzigingen goedkeuren.

Bestanden met aangevraagde goedkeuringen blijven standaard ontgrendeld. Bewerkers kunnen het bestand bewerken, erop reageren of er suggesties voor doen.

Een document vergrendelen

Belangrijk: Als je een document wilt vergrendelen op een mobiel apparaat, zet je Bestand vergrendelen voordat er een goedkeuringsverzoek wordt gestuurd aan voordat je het verzoek stuurt.

Vergrendel een document om ervoor te zorgen dat goedkeurders het pas kunnen wijzigen als het is goedgekeurd. Niemand kan bewerkingen, reacties of suggesties toevoegen aan vergrendelde documenten.

Een bestand ontgrendelen om het te bewerken

Belangrijk: Als een gebruiker een bestand ontgrendelt of bewerkt als onderdeel van een goedkeuring, moeten vastgelegde goedkeuringen en eerdere goedkeurders het document opnieuw goedkeuren met de nieuwe wijzigingen.

Nadat een bestand is goedgekeurd en vergrendeld, kan iedereen met bewerkingsrechten het bestand ontgrendelen en nieuwe bewerkingen doorvoeren. Als je probeert een vergrendeld bestand te bewerken op een mobiel apparaat, wordt je gevraagd of je het bestand wilt ontgrendelen. Als je akkoord gaat, wordt het bestand ontgrendeld en kun je het bewerken.

Als je wijzigingen aanbrengt nadat de goedkeuringen zijn afgerond, worden die goedkeuringen gekoppeld aan de vorige versie van het bestand. Lees hoe je goedkeuringen voor eerdere versies van een bestand checkt.

Tip: Ontgrendel bestanden nadat de goedkeuringen zijn afgerond, zodat ze niet worden gereset.

Vanuit de lijst met bestanden in Google Drive
  1. Open Google Drive Drive op je iPhone of iPad.
  2. Tik naast het bestand dat je wilt goedkeuren of afwijzen op Vervolgens .
    • Het bestand goedkeuren: Tik op Goedkeuren. Je kunt ook een opmerking toevoegen.
    • Het bestand afwijzen: Tik op Afwijzen. Je kunt ook een opmerking toevoegen.
Vanuit het Google Drive-voorbeeld
  1. Open Google Drive Drive op je iPhone of iPad.
  2. Open het bestand dat je wilt goedkeuren of afwijzen.
  3. Tik op Meer  Vervolgens Goedkeuringen .
    • Het bestand goedkeuren: Tik op Goedkeuren. Je kunt ook een opmerking toevoegen.
    • Het bestand afwijzen: Tik op Afwijzen. Je kunt ook een opmerking toevoegen.

Goedkeuringsgegevens bekijken

Nadat je goedkeuring hebt aangevraagd, kun je informatie bekijken over de goedkeuringsstatus, deadline en goedkeuringsactiviteit.

Vanuit de lijst met bestanden in Google Drive
  1. Open Google Drive Drive op je iPhone of iPad.
  2. Tik naast het bestand waarvan je de goedkeuringsgegevens wilt checken op Meer  Vervolgens Goedkeuringen . Je krijgt dan deze informatie:
    • Goedkeuringsstatus
    • Deadline
    • Goedkeuringsactiviteit
Vanuit het Google Drive-voorbeeld
  1. Open Google Drive Drive op je iPhone of iPad.
  2. Open het bestand waarvan je de goedkeuringsgegevens wilt checken.
  3. Tik op Vervolgens Goedkeuringen . Je krijgt dan deze informatie:
    • Goedkeuringsstatus
    • Deadline
    • Goedkeuringsactiviteit

Een verzoek bewerken

Nadat je een goedkeuringsverzoek hebt ingediend, kun je het wijzigen of annuleren.

Vanuit de lijst met bestanden in Google Drive
  1. Open Google Drive Drive op je iPhone of iPad.
  2. Tik naast het bestand met een goedkeuringsverzoek dat je wilt bewerken op Meer  Vervolgens Goedkeuringen .
  3. Doe het volgende in de weergave met goedkeuringsgegevens:
    • Goedkeurders wijzigen: Tik naast de huidige goedkeurder op Meer  Vervolgens Goedkeurder wijzigen.
    • Goedkeurders toevoegen: Tik bovenaan op Goedkeurder toevoegen Add approver .
    • De deadline wijzigen: Tik bovenaan op Agenda  en geef een nieuwe datum op.
Vanuit het Google Drive-voorbeeld
  1. Open Google Drive Drive op je iPhone of iPad.
  2. Open het bestand met een goedkeuringsverzoek dat je wilt bewerken.
  3. Tik op Meer  Vervolgens Goedkeuringen .
  4. Doe het volgende in de weergave met goedkeuringsgegevens:
    • Goedkeurders wijzigen: Tik naast de huidige goedkeurder op Meer  Vervolgens Goedkeurder wijzigen.
    • Goedkeurders toevoegen: Tik bovenaan op Goedkeurder toevoegen Add approver .
    • De deadline wijzigen: Tik bovenaan op Agenda  en geef een nieuwe datum op.

Een goedkeuringsverzoek annuleren

Als je het document niet meer wilt laten goedkeuren, kun je het verzoek annuleren.

Vanuit de lijst met bestanden in Google Drive
  1. Open Google Drive Drive op je iPhone of iPad.
  2. Tik naast het bestand met een goedkeuringsverzoek dat je wilt annuleren op Meer  Vervolgens Verzoek annuleren .
Vanuit het Google Drive-voorbeeld
  1. Open Google Drive Drive op je iPhone of iPad.
  2. Open het bestand met een goedkeuringsverzoek dat je wilt annuleren.
  3. Tik op Meer  Vervolgens Verzoek annuleren .

Eerdere goedkeuringen voor een bestand checken

Vanuit de lijst met bestanden in Google Drive
  1. Open Google Drive Drive op je iPhone of iPad.
  2. Tik naast het bestand waarvoor je eerdere goedkeuringsverzoeken wilt checken op Meer  Vervolgens Goedkeuringen .
Vanuit het Google Drive-voorbeeld
  1. Open Google Drive Drive op je iPhone of iPad.
  2. Open het bestand waarvan je de goedkeuringen wilt bekijken.
  3. Tik bovenaan op Goedgekeurde versies bekijken.
  4. Tik rechts op Goedkeuringsgegevens bekijken.