Office Editor gebruiken voor Office-bestanden

Je kunt via Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties rechtstreeks bewerkingen uitvoeren in, reageren op en samenwerken aan Office-bestanden. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen in het bestand in de Office-indeling.

Een Office-bestand toevoegen aan Google Drive

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik linksboven op Nieuw en dan Bestanden uploaden
  3. Kies het bestand dat je wilt uploaden.

Ondersteunde Office-bestandsindelingen

Office Editor kan worden gebruikt voor de volgende Office-bestandstypen:

• Word-bestanden: .doc, .docx en .dot
  • Excel-bestanden: .xls, .xlsx, .xlsm, (bestanden met macro's) en .xlt
  • PowerPoint-bestanden: .ppt, .pptx, .pps en .pot

Opmerking: Als je Word-, Excel- of PowerPoint-documenten bewerkt die zijn gemaakt met een oudere versie dan Office 2007, worden bestanden opgeslagen in een nieuwere indeling als je Office Editor gebruikt.

Een Office-bestand openen in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

Via Google Drive

1. Ga op je computer naar Google Drive.
  2. Dubbelklik op een Microsoft Office-bestand. Het wordt geopend in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  3. Nadat je een bestand hebt geopend, kun je het volgende doen:
    • Bewerken
    • Delen
    • Versiegeschiedenis weergeven
    • In realtime samenwerken met anderen

Tips:

• Wijzigingen die je aanbrengt, worden ook opgeslagen in het oorspronkelijke Microsoft Office-bestand.
  • Met een wachtwoord beveiligde bestanden worden geopend in de viewer. Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties bieden geen ondersteuning voor bestanden die met een wachtwoord zijn beveiligd.

Via Gmail

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Open een e-mail.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de Office-bestandsbijlage en dan klik op Bewerken met Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties .
    • Tip: Als je op de bijlage klikt en een voorbeeld van het bestand ziet, kun je bovenaan klikken op Openen in Google Documenten/Spreadsheets/Presentaties. Als je deze optie niet ziet, klik je op Openen met Pijl-omlaag en dan Google Documenten/Spreadsheets/Presentaties.
  4. Er wordt een kopie van de Office-bijlage opgeslagen in Drive. Alle wijzigingen die je aanbrengt, worden in de kopie opgeslagen. Je kunt onder andere het bestand bewerken en delen, de versiegeschiedenis bekijken en in realtime samenwerken met anderen.
  5. Als je de oorspronkelijke e-mail met dit bestand wilt beantwoorden of als je andere e-mailopties voor dit document wilt bekijken, klik je op Bestand.
  6. Klik op E-mail en dan Beantwoorden met dit bestand.

Voor meer informatie over wat je met het document kunt doen, ga je naar het Helpcentrum voor Google Documenten.

Belangrijk: Als je de Chrome-extensie voor Office Editor gebruikt
Als je de Chrome-extensie voor Office Editor hebt ingeschakeld, kun je deze functie niet gebruiken. Je kunt dit oplossen door de Chrome-extensie uit te schakelen. Meer informatie over hoe je een Chrome-extensie beheert
Een Office-bestand converteren naar Documenten, Spreadsheets of Presentaties
  1. Dubbelklik in Google Drive op het Office-bestand. Er wordt een voorbeeld van het bestand geopend.
  2. Klik bovenaan op Openen in Google Documenten/Spreadsheets/Presentaties.
    • Als je deze optie niet ziet, klik je op Openen met en dan Google Documenten/Spreadsheets/Presentaties.
  3. Klik in het document op Bestand en dan Opslaan als Google-document/-spreadsheet/-presentatie.

Ga als volgt te werk om alle toekomstige uploads van Office-bestanden automatisch te laten converteren naar Google-documenten, -spreadsheets of -presentaties:

1. Open Google Drive.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Schakel naast 'Uploads converteren' de optie 'Geüploade bestanden converteren naar de indeling van een editor van Google Documenten' in.
Opmerking: Eerder geüploade bestanden worden niet geconverteerd.
Documentversies en -uploads beheren
Als iemand anders een nieuwe versie van het Office-bestand uploadt in Drive terwijl je het bekijkt in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties, wordt het bestand automatisch geüpdatet naar de nieuwe versie.
Als je bewerkingen in eerdere versies wilt bekijken, gebruik je de versiegeschiedenis van het document. Meer informatie over hoe je in de geschiedenis van Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties kunt zien wat er is gewijzigd in een bestand
Als je reacties in eerdere versies wilt bekijken, gebruik je de bestandsversies in Google Drive. Meer informatie over hoe je Drive-bestandsversies bekijkt

Problemen met Office Editor oplossen

Sommige functies van Microsoft Office worden niet weergegeven, gaan verloren of kunnen niet worden bewerkt met Office Editor
Omdat we Office Editor in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties blijven verbeteren, kunnen er compatibiliteitsproblemen ontstaan voor bepaalde functies.
Sommige functies worden niet weergegeven en/of zijn niet bewerkbaar, maar worden wel bewaard in het document en kunnen worden weergegeven in Microsoft Office.
Andere functies kunnen verloren gaan of worden gewijzigd in de nieuwste versie van het bestand als het wordt bewerkt in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties. Er wordt een melding in het document weergegeven als bepaalde elementen verloren gaan of worden gewijzigd als je het document bewerkt.
Sommige functies van Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties zijn niet beschikbaar in Office Editor
Aangezien we er voortdurend aan werken om de compatibiliteit van Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties met Office-indelingen te verbeteren, kun je in de editors van Google Documenten functies tegenkomen die nog niet beschikbaar zijn als je aan Office-bestanden werkt:
  • Apps Script
  • Google WorkspaceAdd-ons
  • Celvergrendeling in Google Spreadsheets
  • Document vertalen
  • Onder Versiegeschiedenis een kopie van een oude versie van het document maken

Tip: Converteer je Office-bestand naar een Google-document, -spreadsheet of -presentatie als je deze functies wilt gebruiken. Meer informatie over hoe je Office-bestanden converteert

Als je Office-bestanden niet offline kunt bewerken

Als je Office-bestanden niet kunt bewerken als je offline bent, kan het zijn dat de bestanden niet beschikbaar zijn gemaakt voor offline bewerking. Meer informatie over hoe je offline toegang inschakelt

Als je offline wijzigingen hebt aangebracht in Office-bestanden en je deze bewerkingen niet ziet op een ander apparaat
Als wijzigingen in de editors van Documenten niet worden opgeslagen in je Office-bestand
Google Documenten probeert je wijzigingen regelmatig op te slaan in je Office-bestanden. In de meeste gevallen wordt het probleem vanzelf opgelost. Doe het volgende als je nog steeds problemen ondervindt:
  • Vernieuw de pagina.
  • Sluit het document en open het opnieuw.
  • Het bestand is mogelijk te groot om op te slaan als Office-bestand. Overweeg de bestandsgrootte te verkleinen of het bestand te converteren naar Google Documenten

Tip: Je kunt niet-opgeslagen wijzigingen bekijken in Bestand en dan Versiegeschiedenis

Inactieve reacties kunnen worden verwijderd als ze buiten Google Documenten worden bewerkt
  • Als je een reactie in Google Documenten verwijdert of oplost of als je tekst verwijdert waarop is gereageerd, worden deze reacties inactief in de editors van Google Documenten.
  • Inactieve reacties worden niet opgeslagen in het Office-bestand en zijn alleen zichtbaar als het bestand wordt geopend in de editors van Google Documenten.
  • Als jij of een andere gebruiker een nieuwe versie van het Office-bestand uploadt in Drive, worden alle inactieve reacties verwijderd uit Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.