Afbeeldingen invoegen in een spreadsheet

Een afbeelding in een spreadsheet invoegen

Volg deze stappen als u een afbeelding in uw spreadsheet wilt invoegen:

1. Klik in de werkbalk op de vervolgkeuzelijst Invoegen en selecteer Afbeelding.
  2. Selecteer één van de volgende opties, afhankelijk van de afbeelding die u aan de spreadsheet wilt toevoegen:
    • Uploaden: kies een afbeelding op uw computer en klik vervolgens op de knop Uploaden.
    • Een foto nemen: gebruik uw webcam om een afbeelding te maken voor gebruik in uw spreadsheet.
    • Via URL: typ de URL van een afbeelding op internet en klik vervolgens op Selecteren.
    • Google Afbeeldingen zoeken: geef een zoekterm op om een afbeelding te zoeken met Google Afbeeldingen zoeken en klik op Afbeeldingen zoeken.
    • Picasa Webalbums: kies een afbeelding uit één van uw Picasa Webalbums en klik op Selecteren.
    • Stockfoto's: doorzoek het stockfotoarchief en selecteer een afbeelding.
  3. Als u gevonden heeft wat u zoekt, klikt u op de afbeelding en vervolgens op de knop Selecteren.

U kunt afbeeldingen met de volgende bestandstypen toevoegen: .gif (geen gif-animaties), .jpg en .png Afbeeldingen moeten kleiner zijn dan 2 MB.

Als u de afbeelding wilt verwijderen uit het document, klikt u op de afbeelding en drukt u op de toets Delete.

Een afbeelding invoegen in een cel

Als u een afbeelding in een cel wilt invoegen, kunt u één van de volgende vier opties gebruiken:

• =image("URL") of =image("URL", 1): als u deze formule invoegt in een cel, wordt de afbeelding geschaald om binnen de geselecteerde cel te passen. Als de cel groter is dan de afbeelding die u invoegt, blijft de rest van de cel wit.
  • =image("URL", 2): als u deze formule invoegt, wordt de afbeelding uitgerekt om binnen de geselecteerde cel te passen. De beeldverhouding (hoogte versus breedte) van de afbeelding blijft niet behouden.
  • =image("URL", 3): met deze formule wordt de afbeelding in de cel ingevoegd met het oorspronkelijke formaat. Als de afbeelding groter is dan de cel, wordt mogelijk een deel van de afbeelding afgesneden.
  • =image("URL", 4, hoogte, breedte): als u deze formule invoegt, kunt u de grootte van de afbeelding aanpassen door de hoogte en breedte van de afbeelding op te geven in pixels. Voor deze optie zijn de hoogte- en breedteparameters vereist.

De afbeelding in de cel kan op vele manieren worden uitgelijnd, net als tekst in een spreadsheetcel. U gebruikt hiervoor de uitlijnbesturingselementen in de werkbalk.