Kommentera Microsoft Office-filer, PDF, bilder och andra filer

Du kan lämna och läsa kommentarer i Microsoft Office-filer, PDF, bilder och andra filer i Google Drive.

Kommentera Microsoft Office-filer

1. Öppna Google Drive på datorn.
  2. Öppna en Microsoft Office-fil genom att dubbelklicka.
  3. Högst upp till höger klickar du på Lägg till kommentar Add comment.
  4. Klicka i det område du vill kommentera.
  5. Skriv kommentaren.
  6. Klicka på Kommentera.

Tips! När du lämnar en kommentar på en Microsoft Office-fil i Drive visas kommentaren även i Microsoft Office.

Kommentera PDF-filer

Kommentarer du gör i PDF-filer kan synas i vissa PDF-visningsappar.

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Dubbelklicka på PDF-filen du vill kommentera.
  3. Högst upp till höger klickar du på Lägg till kommentar Add comment.
  4. Välj det område du vill kommentera.
  5. Skriv in din kommentar och klicka på Kommentera.
Kommentera bilder
  1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Dubbelklicka på bilden du vill kommentera.
  3. Högst upp till höger klickar du på Lägg till kommentar Add comment.
  4. Klicka och dra över det område du vill kommentera.
  5. Skriv in din kommentar och klicka på Kommentera.
Kommentera video, ljud och andra filer

När du kommenterar video, ljud och andra filer är kommentarerna enbart tillgängliga på Google Drive.

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Dubbelklicka filen du vill kommentera.
  3. Högst upp till höger klickar du på Lägg till kommentar Add comment.
  4. Klicka på texten, cellen eller avsnittet du vill kommentera.
  5. Skriv in din kommentar och klicka på Kommentera.

Lösa konflikter mellan versioner av samma fil

Om en användare laddar upp en ny version av filen ersätts den befintliga filen i Google Drive. Alla kommentarer som läggs till utanför Google Drive ersätter kommentarer som gjorts i Drive. Alla ändringar som görs utanför Google Drive tar även bort alla lösa eller inaktiva kommentarer.

Så här påverkas filer av delning

När du delar Microsoft Office-filer, PDF, bilder eller andra filtyper med någon, kan du välja vad de kan göra med dem.

• Visa: Andra kan visa, men kan inte lämna nya kommentarer eller dela filen.
  • Kommentera: Andra kan kommentera och lämna förslag, men inte ändra eller dela filen.
  • Redigera: Andra kan göra ändringar, acceptera eller avvisa förslag och dela filen.

Läs om hur delning påverkar Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär