Opmerkingen in Microsoft Office-bestanden, pdf's, afbeeldingen en andere bestanden plaatsen

Je kunt opmerkingen plaatsen en lezen in Microsoft Office-bestanden, pdf's, afbeeldingen en andere bestanden in Google Drive.

Opmerkingen in Microsoft Office-bestanden plaatsen

1. Ga op je computer naar Google Drive.
  2. Dubbelklik op een Microsoft Office-bestand om het te openen.
  3. Klik rechtsboven op Reactie toevoegen Add comment.
  4. Klik in het gebied waaraan je een reactie wilt toevoegen.
  5. Vul je reactie in.
  6. Klik op Invoegen.

Tip: Als je een reactie plaatst in een Microsoft Office-bestand in Drive, wordt de reactie ook getoond in Microsoft Office.

Opmerkingen in pdf's plaatsen

Opmerkingen die je in een pdf plaatst, kunnen in sommige pdf-viewers worden weergegeven.

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Dubbelklik op de pdf waarin je een opmerking wilt plaatsen.
  3. Klik rechtsboven op 'Opmerking toevoegen' Add comment.
  4. Selecteer het gebied waarover je een opmerking wilt maken.
  5. Voer je opmerking in en klik op Opmerking.
Opmerkingen in afbeeldingen plaatsen
  1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Dubbelklik op de afbeelding waarin je een opmerking wilt plaatsen.
  3. Klik rechtsboven op 'Opmerking toevoegen' Add comment.
  4. Klik en sleep de muis over het gebied waarover je een opmerking wilt maken.
  5. Voer je opmerking in en klik op Opmerking.
Opmerkingen in video-, audio- en andere bestanden plaatsen

Wanneer je opmerkingen in een video-, audio- of ander bestand plaatst, zijn deze alleen beschikbaar in Google Drive.

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Dubbelklik op het bestand waarin je een opmerking wilt plaatsen.
  3. Klik rechtsboven op 'Opmerking toevoegen' Add comment.
  4. Klik op de tekst, cel of sectie waarover je een opmerking wilt maken.
  5. Voer je opmerking in en klik op Opmerking.

Conflicten tussen versies van hetzelfde bestand oplossen

Als iemand een nieuwe versie van een bestand uploadt, wordt het bestaande bestand in Google Drive vervangen. Opmerkingen die in Drive zijn gemaakt, worden vervangen door eventuele opmerkingen die buiten Google Drive zijn toegevoegd. Zijn er bewerkingen buiten Google Drive uitgevoerd, dan worden ook alle opgeloste of inactieve opmerkingen verwijderd.

De gevolgen van delen voor bestanden

Wanneer je een Microsoft Office-bestand, pdf, afbeelding of ander type bestand met andere mensen deelt, kun je kiezen wat ze ermee kunnen doen.

• Weergeven: mensen kunnen opmerkingen bekijken, maar zelf geen nieuwe opmerkingen plaatsen en het bestand niet met anderen delen.
  • Reageren: mensen kunnen opmerkingen en suggesties plaatsen, maar het bestand niet wijzigen en ook niet met anderen delen.
  • Bewerken: mensen kunnen opmerkingen plaatsen, wijzigingen aanbrengen, suggesties accepteren of afwijzen en het bestand met anderen delen.

Meer informatie over de gevolgen van delen voor Google-documenten, -spreadsheets, -presentaties en -formulieren