Kansioiden jakaminen Google Drivessa

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Kun jaat kansioita muille, he voivat tehdä niillä seuraavaa:

• Järjestely‑, lisäys‑ ja muokkausoikeus:: Google-tilille kirjautuneet käyttäjät voivat avata, muokata, poistaa ja siirtää kaikkia kansiossa olevia tiedostoja. He voivat myös lisätä tiedostoja kansioon.
  • Vain lukuoikeus: Käyttäjät voivat nähdä kansion ja avata kaikki kansion tiedostot.

Lisätietoja kansioiden jakamisesta:

• Kun jaat kansion tai muutat sen lupia, uusia jakamisasetuksia sovelletaan kansion sisältämiin tiedostoihin ja alakansioihin. Kansioon myöhemmin lisätyt tiedostot perivät kansion luvat suoraan tiedostoihin lisättyjen lupien lisäksi.
  • Jos jaat kansioita, joissa on paljon tiedostoja tai alakansioita, tai poistat tällaisten kansioiden jakamisen, kaikkien lupien muuttumisessa voi mennä jonkin aikaa. Jos muutat paljon muokkaus- tai katselulupia kerralla, muutokset saattavat näkyä viiveellä.

Vinkki: Odottaessasi voit antaa uusille yhteiskäyttäjille kansion pääsyoikeudet jakamalla heille kyseisen kansion alakansioon tallennetun tiedoston URL-osoitteen.

• Kansion tiedostot kuluttavat tiedoston ladanneen käyttäjän tallennustilaa, eivät kansion omistajan.
  • Monimutkaisten kansiorakenteiden ylä‑ ja alakansioiden luvat voivat olla keskenään erilaiset. Voit muuttaa alakansioiden perittyjä lupia, eli ne voidaan pakottaa erilaisiksi kuin yläkansion luvat. Voit myös poistaa alakansiosta yläkansion lupia.

Jaettavan kohteen vastaanottajien valitseminen

Jakaminen tietyille henkilöille
  1. Siirry Google Driveen.
  2. Valitse jaettava kansio.
  3. Valitse Jaa Lisää hyväksyjä .
  4. Lisää sähköpostiosoite tai Google-ryhmä, jolle haluat jakaa kohteen. Jos käytät työ- tai koulutiliä, voit jakaa kohteen ehdotetuille vastaanottajille.
    • Vinkki: Voit laittaa ehdotetut vastaanottajat pois päältä Driven asetuksista Asetukset. Poista "Näytä ehdotetut vastaanottajat jakamisikkunassa" ‑ruudun valinta.
  5. Voit valita, missä roolissa kansiotasi käytetään. Valitse Katsoja, Kommentoija tai Muokkaaja.
  6. Jos käytät ehdot täyttävää työpaikan tai oppilaitoksen tiliä, lisää viimeinen voimassaolopäivä valitsemalla Lisää viimeinen voimassaolopäivä.
    • Vinkki: Kansion viimeinen voimassaolopäivä on käytettävissä Oman Driven Katsoja- ja Kommentoija-rooleissa.
  7. Valitse, haluatko lähettää ilmoituksen lisäämillesi henkilöille.
    • Jos haluat ilmoittaa käyttäjille, että olet jakanut heille kohteen, merkitse "Lähetä ilmoitus" ‑ruutu valituksi. Jos lähetät ilmoituksen, sähköposti lähetetään kaikille käyttäjille, joiden sähköpostiosoitteet olet lisännyt. Jos et halua lähettää ilmoitusta, poista valinta ruudusta.
  8. Valitse Lähetä tai Jaa.

Vinkki: Kun päivität Omasta Drivesta jakamasi tiedoston luvat ja käyttäjällä, jolle jaat sisältöä, ei ole tarvittavia lupia, voit päivittää

• tiedoston sisältävän kansion luvat
  • vain tiedoston luvat.
Jakaminen tietyn käyttäjäryhmän kanssa

Google Ryhmälle jakaminen

Google Drivessa voit jakaa kansioita Google Ryhmille tiettyjen käyttäjien sijaan. Kun

• lisäät jäsenen ryhmään, hän saa pääsyn ryhmän tiedostoihin ja kansioihin
  • poistat jäsenen ryhmästä, hän ei enää pääse käsiksi ryhmän tiedostoihin ja kansioihin.

Kansion jakaminen Google Ryhmälle:

1. Luo Google Ryhmä.
  2. Lisää jäseniä ryhmään.
  3. Jaa kansio ryhmälle.

Vinkki: Ennen kuin kansio näkyy "Jaettu minulle" ‐kansiossa, sinun on avattava kansio kutsun tai linkin kautta.

Jakaminen chat-tilassa

Voit jakaa kansioita Google Drivessa chat-tilan kanssa lisäämällä jaettavan kansion suoraan kyseiseen chat-tilaan tai jakamalla linkin Google Drive ‐kansioon.

Kansion jakaminen chat-tilan kanssa Google Chatissa:

1. Avaa Google Chat tietokoneella.
  2. Valitse chat-tila, jolle haluat jakaa kansion.
  3. Klikkaa vasemmasta alakulmasta Integrointivalikko ja sitten Drive .
  4. Valitse kansio, jonka haluat jakaa chat-tilan kanssa.
  5. Klikkaa Lisää.

Kansion jakaminen Google Drive ‑linkistä:

1. Avaa Google Drive tietokoneella.
  2. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella kansiota, jonka haluat jakaa chat-tilan kanssa.
  3. Klikkaa Hae linkki ja sitten Kopioi linkki ja sitten Valmis.
  4. Avaa Google Chat.
  5. Valitse chat-tila, jolle haluat jakaa kansion.
  6. Liitä kopioimasi linkki viestikenttään.

Vinkkejä:

• Kun lähetät kansion chat-tilaan, sinua pyydetään myöntämään pääsyoikeudet.
    • Jos myönnät pääsyoikeudet kyseiselle chat-tilalle, myös tilaan myöhemmin liittyvät käyttäjät saavat pääsyn jaettuihin kansioihin.
  • Kun käyttäjä poistuu chat-tilasta, hän menettää pääsyn chat-tilan kansioihin, jos hänellä ei ole jakamisoikeuksia
    • yksityishenkilönä
    • toisen ryhmän jäsenenä.
  • Jos haluat myöntää pääsyn kansioon, sinulla on oltava jaettavan kansion muokkausoikeudet.
Kansion yleisten pääsyoikeuksien myöntäminen

Voit päättää, onko kansio yleisesti saatavilla vai rajoitettu vain käyttäjille, joilla on pääsyoikeus. Jos sallit pääsyn kaikille, joilla on linkki, kansio ei rajoita pääsyä tiedostoon.

1. Avaa Google Drive tietokoneella.
  2. Klikkaa jaettavaa kansiota.
  3. Klikkaa Jaa Lisää hyväksyjä .
  4. Klikkaa Yleinen pääsy ‐kohdasta alanuolta Alanuoli.
  5. Valitse, kenellä on pääsyoikeudet kansioon.
    • Vinkki: Jos käytät työpaikan tai oppilaitoksen kautta saatua Google-tiliä, voit halutessasi jakaa tiedostoja ja kansioita vain tietyille ryhmille, esimerkiksi omalle osastollesi. Kun viet hiiren ryhmän nimen päälle, näet kunkin yleisön kuvauksen.
  6. Voit valita, missä roolissa kansiotasi käytetään. Valitse Katsoja, Kommentoija tai Muokkaaja.

Jaettujen kansioiden jakamislupien muuttaminen

Jaettujen tiedostojen muokkaaminen, kommentointi ja katsominen

Kun jaat kansion, sen sisältämien tiedostojen ja alikansioiden jakamisasetukset päivitetään. Henkilöiden, joille jaoit kansion, pääsyoikeus sen sisältämiin tiedostoihin vaihtelee sen mukaan, miten jaoit kansion:

• Muokkaaja: Käyttäjät voivat avata, muokata, poistaa ja siirtää kaikkia kansiossa olevia tiedostoja. He voivat myös lisätä tiedostoja kansioon.
  • Kommentoija: Käyttäjät voivat kommentoida ja tehdä ehdotuksia kansion tiedostoihin, mutta he eivät voi muuttaa kansion kohteita tai jakaa niitä muille.
  • Katsoja: Käyttäjät voivat nähdä kansion ja avata kaikki kansion tiedostot.

Kun olet jakanut kansion, voit muuttaa tapaa, jolla kansiossa olevat tiedostot jaetaan.

Viimeisen voimassaolopäivän lisääminen
Kansion omistajuuden siirtäminen toiselle henkilölle

Kun siirrät kansion omistajuuden toiselle henkilölle, kansiossa olevien tiedostojen omistajat eivät vaihdu. Voit siirtää useiden kansioiden omistajuuden seuraavasti:

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse kansio, jonka omistajan haluat vaihtaa.
    • Voit valita useita kansioita pitämällä vaihtonäppäintä painettuna ja klikkaamalla haluamiasi kansioita.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Jaa Lisää hyväksyjä .
  4. Klikkaa henkilön nimen oikealla puolella olevaa alanuolta Alanuoli.
  5. Klikkaa Siirrä omistajuus.
  6. Klikkaa Kyllä.

Kun olet siirtänyt kansion omistajuuden, voit muokata kansiota, kunnes uusi omistaja päättää muuttaa pääsyoikeuksiasi.

Jaetuista kansioista poistetut tiedostot

Kun joku poistaa tiedoston jaetusta kansiosta, vain omistaja pääsee tiedostoon käsiksi.

Voit noutaa jaetusta kansiosta poistetun tiedoston seuraavasti:

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Hae Drivesta.
  3. Lisää tiedoston nimi.
  4. Klikkaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella.
  5. Valitse Lisää Omaan Driveen Lisää Omaan Driveen.