Del mapper i Google Drev

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Når du deler mapper med andre brugere, kan de gøre følgende med mapperne:

• Organisere, tilføje og redigere: Hvis brugerne er logget ind på en Google-konto, kan de åbne, redigere, slette eller flytte filer i mappen. Brugere kan også føje filer til mappen.
  • Kun se: Brugere kan se mappen og åbne alle filer i mappen.

Mere om deling af mapper:

• Når du deler eller ændrer tilladelser for en mappe, opdateres filerne og undermapperne i mappen med de nye delingsindstillinger. Filer, der føjes til en mappe på et senere tidspunkt, arver tilladelser fra mappen sammen med eventuelle tilladelser, der føjes direkte til filerne.
  • Hvis du deler eller ophæver deling af mapper med mange filer eller undermapper, kan det tage noget tid, før alle tilladelser ændres. Hvis du ændrer mange redigerings- eller visningstilladelser på én gang, kan det tage et stykke tid, før du kan se ændringerne.

Tip! I mellemtiden kan du give mappeadgang til nye samarbejdspartnere ved hjælp af webadressen til deling af en fil, der er indlejret dybt inde i en mappe.

• Filen optager lagerplads hos den person, der uploadede den, og ikke hos ejeren af mappen.
  • Når du administrerer store mappestrukturer, kan tilladelserne for under- og overordnede mapper være forskellige. Du kan tilsidesætte nedarvede tilladelser for underordnede mapper, så de er forskellige fra den overordnede mappes. Du kan også fjerne overordnede tilladelser fra en underordnet mappe.

Vælg, hvem du vil dele med

Del med bestemte personer
  1. Gå til Google Drev.
  2. Vælg den mappe, du vil dele.
  3. Vælg Del Tilføj godkender .
  4. Angiv den mailadresse eller Google-gruppe, du vil dele med. Hvis du bruger en arbejds- eller skolekonto, kan du dele med foreslåede modtagere.
    • Tip! Gå til dine Indstillinger for Drev Indstillinger for at deaktivere foreslåede modtagere. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet "Vis foreslåede modtagere i dialogboksen for deling".
  5. Du kan bestemme, hvilken rolle brugerne har med din fil, ved at vælge Læser, Kommentator eller Redaktør.
  6. Hvis du bruger en kvalificeret arbejds- eller skolekonto, skal du klikke på Tilføj udløbsdato for at tilføje en udløbsdato.
    • Tip! Udløbsdatoer for mapper er tilgængelige for rollerne Læser og Bruger med kommentaradgang i Mit drev.
  7. Vælg at underrette brugere.
    • Hvis du vil give brugere besked om, at du har delt et element med dem, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "Underret personer". Hvis du giver brugere besked, inkluderes hver mailadresse, du angiver, i mailen. Hvis du ikke vil give brugere besked, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet.
  8. Vælg Send eller Del.

Tip! Når du opdaterer tilladelserne for en fil, du deler fra Mit drev, og den bruger, du deler med, ikke har tilladelser, kan du opdatere tilladelserne for:

• Mappen, der indeholder filen
  • Kun selve filen
Del med en gruppe bestemte personer

Del med en Google-gruppe

I Google Drev kan du dele mapper med Google-grupper i stedet for bestemte personer. Når du:

• Føj et medlem til en gruppe: Personen får adgang til gruppens filer og mapper.
  • Fjern et medlem fra en gruppe: Personen mister adgangen til gruppens filer og mapper.

Sådan deler du en mappe med din Google-gruppe:

1. Opret en Google-gruppe.
  2. Føj medlemmer til din gruppe.
  3. Del mappen med din gruppe.

Tip! Inden en mappe vises i mappen "Delt med mig", skal du åbne mappen fra en invitation eller et link.

Del med et chatrum

Hvis du vil dele mapper med et chatrum i Google Drev, kan du tilføje den mappe, du vil dele direkte, i det pågældende chatrum eller dele et link til Google Drev-mappen.

Sådan deler du en mappe med et chatrum i Google Chat:

1. Gå til Google Chat på din computer.
  2. Vælg det chatrum, du vil dele mappen med.
  3. Nederst til venstre skal du klikke på integrationsmenuen og derefter Drev .
  4. Vælg den mappe, du vil dele med et chatrum.
  5. Klik på Sæt ind.

Sådan deler du en mappe fra et link i Google Drev:

1. Gå til Google Drev på din computer.
  2. Højreklik på den mappe, du vil dele med et chatrum.
  3. Klik på Hent link og derefter Kopiér link og derefter Udfør.
  4. Gå til Google Chat.
  5. Vælg det chatrum, du vil dele mappen med.
  6. Indsæt det kopierede link i beskedfeltet.

Tip!

• Når du sender en mappe til et chatrum, vises der en meddelelse om at give adgang.
    • Hvis du giver adgang til det pågældende chatrum, får de personer, der deltager i rummet senere, også adgang til de delte mapper.
  • Når brugere forlader et chatrum, mister de adgangen til mapperne i det pågældende chatrum, hvis de ikke har delingsadgang:
    • Som enkeltperson
    • Som medlem af en anden gruppe
  • Hvis du vil give adgang til mapper, skal du have redigeringsadgang til den mappe, du vil dele.
Tillad generel adgang til mappen

Du kan bestemme, om din mappe skal være generelt tilgængelig eller udelukkende begrænset til de personer, der har adgang. Hvis du tillader adgang til alle med linket, begrænser din mappe ikke, hvem der kan tilgå den.

1. Gå til Google Drev på din computer.
  2. Klik på den mappe, du vil dele.
  3. Klik på Del Tilføj godkender .
  4. Klik på menupilen Nedadvendt pil under "Generel adgang".
  5. Vælg, hvem der kan få adgang til mappen.
    • Tip! Hvis du bruger din Google-konto til arbejde eller skole, kan du vælge kun at dele filer og mapper med en bestemt målgruppe, f.eks. din afdeling. Når du holder markøren over gruppenavnet, kan du se en beskrivelse af hver målgruppe.
  6. Du kan bestemme, hvilken rolle brugerne har med din fil, ved at vælge Læser, Kommentator eller Redaktør.

Skift delingstilladelser for delte mapper

Rediger, kommenter eller se delte filer

Når du deler en mappe, opdateres filerne og undermapperne i mappen med de nye delingsindstillinger. Alt efter hvordan du delte mappen, har de personer, du har delt med, adgang til filerne inde i mappen:

• Redaktør: Brugere kan åbne, redigere, slette eller flytte filer i mappen. Brugere kan også føje filer til mappen.
  • Kommentator: Brugere kan skrive kommentarer og forslag til filer i mappen, men de kan ikke ændre eller dele elementer i mappen med andre.
  • Læser: Brugere kan se mappen, og de kan åbne alle filer i mappen.

Når du har delt mappen, kan du ændre, hvordan filerne inde i mappen deles.

Tilføj en udløbsdato
Gør en anden bruger til ejer af en mappe

Når du overfører ejerskab til en mappe, beholder filerne inde i mappen deres oprindelige ejer. Sådan skifter du ejerne af mere end én mappe:

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Vælg den mappe, du vil ændre ejere for.
    • Hvis du vil vælge flere mapper, kan du holde Shift nede og klikke på de ønskede mapper.
  3. Klik på Del Tilføj godkender øverst til højre.
  4. Klik på menupilen Nedadvendt pil til højre for personens navn.
  5. Klik på Overfør ejerskab.
  6. Klik på Ja.

Når du har gjort en anden bruger til ejeren af en mappe, kan du redigere mappen, indtil den nye ejer beslutter at ændre din adgang.

Filer, der er slettet fra delte mapper

Når en bruger sletter en fil fra en delt mappe, er det kun ejeren, der kan få adgang til filen.

Sådan får du en slettet fil tilbage i en delt mappe:

1. Gå til drive.google.com på din computer.
  2. Klik på Søg i Drev foroven.
  3. Angiv navnet på filen.
  4. Højreklik på filen.
  5. Klik på Føj til Mit drev Føj til Mit drev.