Säkerhetskopiera iPhone-data på Google Drive

Du kan använda Google Drive för att säkerhetskopiera innehållet på din iPhone och ditt iCloud-konto.

Innan du säkerhetskopierar

• Mobilen måste vara ansluten till ett Wi-Fi-nätverk om du vill säkerhetskopiera foton och videor.
  • Om du säkerhetskopierar flera gånger kommer enbart nya foton att säkerhetskopieras. Tidigare säkerhetskopior för kontakter och kalendrar.
  • Om du har ordnat foton i album säkerhetskopieras dessa album inte till Google Foto.
  • Kontakter och kalendrar från tjänster som Facebook eller Exchange säkerhetskopieras inte.

Starta säkerhetskopieringen

1. Installera och öppna Google Drive-appen på din iPhone.
  2. Tryck på Meny Meny i det övre vänstra hörnet.
  3. Tryck på Inställningar följt av Säkerhetskopiering högst upp.
  4. Tryck på Starta säkerhetskopiering.

När du har säkerhetskopierat

Du kan se och använda allt innehåll på alla enheter efter att du säkerhetskopierat det.

Foton
Kontakter
Kalender
  • Du kan se kalenderhändelser i Google Kalender-appen.
  • Dina händelser kommer att läggas till i en ny kalender med namn efter enheten.
Om säkerhetskopieringen inte slutfördes

Meddelandet Säkerhetskopieringen slutfördes inte när allt eller delar av ditt innehåll inte säkerhetskopierats.

• Uppdatera till den senaste versionen av Google Drive på din iPhone eller iPad.
  • Om en del av innehållet inte säkerhetskopierats försöker du igen. Problemet kan vara tillfälligt.
  • Om inget säkerhetskopieras kontrollerar du att du är ansluten till internet och försöker igen.