Back-up van iPhone-gegevens maken met Google Drive

Je kunt Google Drive gebruiken om een back-up te maken van content op je iPhone en in je iCloud-account.

Voordat je een back-up maakt

• Je mobiele telefoon moet verbonden zijn met een wifi-netwerk om een back-up van je foto's en video's te maken.
  • Als je meerdere keren een back-up maakt, wordt er alleen een back-up gemaakt van nieuwe foto's. Je eerdere back-ups voor contacten en agenda's worden ook overschreven.
  • Als je foto's hebt ingedeeld in albums, wordt er geen back-up van die albums gemaakt in Google Foto's.
  • Er wordt geen back-up gemaakt van contacten en agenda's uit services als Facebook of Exchange.

Je back-up starten

1. Installeer en open de Google Drive-app op je iPhone.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik bovenaan op Instellingen en dan Back-up.
  4. Tik op Back-up starten.

Nadat je een back-up hebt gemaakt

Nadat je een back-up hebt gemaakt, kun je al je content bekijken en gebruiken op al je apparaten.

Foto's
Contacten
Agenda
  • Je kunt je agenda-afspraken bekijken in de Google Agenda-app.
  • Je afspraken worden toegevoegd aan een nieuwe agenda die de naam van je apparaat heeft.
Als je back-up niet is voltooid

De melding 'Back-up is niet voltooid' kan worden weergegeven wanneer er slechts een gedeeltelijke of helemaal geen back-up van je content is gemaakt.

• Zorg ervoor dat de meest recente versie van Google Drive op je iPhone of iPad staat.
  • Probeer het opnieuw als er slechts een gedeeltelijke back-up is gemaakt. Het probleem kan tijdelijk zijn.
  • Controleer of je verbinding met internet hebt en probeer het opnieuw als er helemaal geen back-up is gemaakt.