Säkerhetskopiera enheten

Här lagras telefonens information

Google One-medlemmar kan inte säkerhetskopiera hela sin iPhone med Google One. Du kan dock säkerhetskopiera vissa filer till andra produkter från Google, till exempel Foto, Kalender och Kontakter.

Här synkroniseras din iPhone-data:

Tips! Kontakter och kalenderhändelser tar inte upp något lagringsutrymme.

Detta sparas i Apple iCloud Backup
Vissa saker säkerhetskopieras av Apple och behöver inte aktivera säkerhetskopiering i Google One för att spara denna data. Filerna som omfattas är
  • iMessages, sms och mms
  • appdata
  • Enhetsinställningar
Besök hjälpcentret om du vill ha den senaste listan och få mer information om iCloud.
Följande sparas i Google One
  • I Google Foto: foton och videor i originalkvalitet.
  • I Google Kalender: kalendermöten och händelser.
  • I Google Kontakter: kontaktuppgifter som telefonnummer och e-postadresser.

Starta en säkerhetskopiering på iPhone eller iPad

Med Google One kan du välja vilken data som ska synkroniseras med Google-kontot. Kom igång genom att ladda ned Google One-appen på enheten.

När din data har synkroniserats säkerhetskopieras dina foton, videor, kontakter och din kalender automatiskt till ditt Google-konto. Du kan se statusen för enhetssynkroniseringen i Google One-appen.

Säkerhetskopiera dina foton och videor
  1. Öppna Google One-appen Google One på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn till vänster följt av Inställningar följt av Synkroniseringsinställningar.
  3. Tryck på Foton och videor följt av Öppna Google Foto.
    • Om du inte har Google Foto installerat trycker du på Ladda ned Google Foto-appen.
  4. Aktivera Säkerhetskopiera och synkronisera under Säkerhetskopiera inställningar i Google Foto.
    • Dina foton och videor säkerhetskopieras från din enhet till Google One.
Synkronisera dina kontakter

För närvarande synkroniseras inte kontaktfoton. Synkroniseringen omfattar kontaktuppgifter som namn, telefonnummer, e-postadress, adress, födelsedag och profiler i sociala medier.

1. Öppna Google One-appen Google One på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn till vänster följt av Inställningar följt av Synkroniseringsinställningar
  3. Du kan kontrollera om du kan synkronisera genom att trycka på Kalenderföljt av Kontrollera status
  4. Om du vill bevilja åtkomst till Apple-kontakter trycker du på Tillåt.
  5. Om du vill synkronisera dina Apple-kontakter trycker du på Konfigurera synkronisering följt av Ladda upp kontakter
  6. När uppladdningen är klar trycker du på Nästa.
  7. Följ anvisningarna på skärmen för att synkronisera kontakterna med enheten.
    • Följ anvisningarna på skärmen om du vill synkronisera framtida kontakter.
  8. Tryck på Klar för att slutföra konfigureringen.
Synkronisera din kalender

Viktigt! Du kan se att datan redan är synkroniserad med iPhone om du har Google Kalender för iOS.

1. Öppna Google One-appen Google One på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn till vänster följt av Inställningar följt av Synkroniseringsinställningar.
  3. Du kan kontrollera om du kan synkronisera genom att trycka på Kalenderföljt av Kontrollera status.
  4. Ge åtkomst till dina händelser genom att trycka på Tillåt.
  5. Om du vill synkronisera Apple-kalendern trycker du på Konfigurera synkronisering följt av Ladda upp händelser.
  6. När uppladdningen är klar trycker du på Nästa
  7. Följ anvisningarna på skärmen om du vill synkronisera händelser i Google Kalender med enheten.
    • Följ anvisningarna på skärmen om du vill synkronisera framtida händelser.
  8. Tryck på Klar för att slutföra konfigureringen.

Radera säkerhetskopior av data

Google One-medlemmar kan inte säkerhetskopiera hela sin iPhone med Google One. De kan dock säkerhetskopiera vissa av sina filer till andra Google-produkter som Foton, Kalender och Drive.

Använd inställningarna för filhantering i andra appar från Google om du vill radera filer efter att du har säkerhetskopierat dem. Läs mer om att

Lös problem med säkerhetskopiering eller återställning

Du kan inte starta säkerhetskopieringen

Kontrollera att mobilen kan säkerhetskopieras korrekt.

• Kontrollera att enheten är online. Testa att använda wifi för en bättre anslutning om du använder mobildata.
  • Kontrollera att telefonens batteri är laddat.
  • Installera eller uppdatera Google One-appen Google One.
  • Du kan skynda på synkroniseringen av Foto genom att öppna Google Foto-appen Foto.
  • Kontrollera lagringsutrymmet i Google One-appen. Du kan välja mellan följande alternativ om du har slut på lagringsutrymme:
    • Köp mer lagringsutrymme
    • Frigöra lagringsutrymme
Du hittar inte allt du har säkerhetskopierat

Kontrollera att du tittar på rätt ställe.Dina filer sparas i andra appar, inte Google One.

• Du hittar telefonnummer och andra kontaktuppgifter på webbplatsen eller i appen Google Kontakter.
  • För möten och påminnelser kontrollerar du webbplatsen eller appen för Google Kalender.
  • Titta på foton och videor på webbplatsen eller i appen för Google Foto.

Om din media fortfarande inte säkerhetskopieras

Du kan ladda upp filerna manuellt.

Läs mer om att